Токио: Ђоковић се пласирао у друго коло АТП турнира

Новак се победом вратио на терен! Најбољи тенисер света Новак Ђоковић се успешно вратио на терен после једномесечне паузе и тријумфовао на старту турнира у Токију.  Новак после месец дана паузе као нов! Убедљиво и лако до 2. кола у Токију.  Најбољи тенисер света на старту турнира у Јапану потврдио да је проблем са раменом успешно саниран.  

Тенис 01.10.2019 | 10:04
Токио: Ђоковић се пласирао у друго коло АТП турнира
Токио еxпресс је кренуо, Новак у другом колу! Наредни противник Ђоковићу, који се није жалио на повређено раме је домаћи ас Го Саеда.

Српски играч је савладао Алексеја Попирина са 6:4, 6:2 у мечу првог кола који је трајао 85 минута.

Ђоковић није наступио од УС Опена и дуела са Стеном Вавринком, са кога је морао да се повуче због повреде рамена.

Повратнички меч је Новак отворио стегнуто, што је и било очекивано с обзиром на то да је имао незгодан здравствени проблем због чега дужи период није ни тренирао.

Противник, 94. тенисер света, имао је намеру да нападне Ђоковића сервисом, али је српски играч успео да направи равнотежу и да у седмом гему стигне до прве брејк шансе.

Добар ритам "ухваћен" у тим моментима је Ђоковић наставио у наредна три гема која је освојио, направивши брејк и освојивши десети гем без изгубљеног поена.

Брејк шансу је Ђоковић имао већ у првом гему другог сета, у петом је успео да одузме сервис противнику и да потом "повеже" четири гема за коначних 6:2.

Ђоковић ће се у другом колу састати са Гоом Соедом, Јапанским тенисером који је изненађујуће елиминисао немачког играча Јан-Ленарда Штруфа.

Турнир у Токију игра се за наградни фонд од 1.895.290 долара.

Новак Ђоковић је одлично!

После тачно месец дана паузе и лечења повређеног рамена, најбољи тенисер света заиграо је на турниру у Токију и потврдио да је лош период иза њега.

Новак Ђоковић први пут у каријери учествује на турниру у престоници Јапана и дебитовао је победом.

У првој рунди такмичења први носилац победио је Алексеја Попирина резултатом 2:0, по сетовима 6:4, 6:2, након 85 минута игре.

Српски тенисер изашао је на терен и одиграо први званични меч тачно месец дана након предаје дуела осмине финала УС Опена Стену Вавринки.

Требало је српском асу времена да "испита" терен, упозна игру противника, али и тестира раме, али после пола сата игре поставио је ствари на право место.

Искористио је пету брејк лопту у деветом гему, након прве пропуштене прилике гем раније када је противник био на сервису, и направио предност, коју је "материјализовао".

У наставку је одмах на почетку имао шансу да поведе, али га то, на срећу, није скупо коштало. Напротив, био је тај који је контролисао игру на терену а потом је то и потврдио са два брејка у низу (5:2), када је упорни Аустралијанац већ знао да ће морати да му пружи руку.

Новак ће у другој рунди играти против домаћег такмичара, Гоа Соеде, који је изненадио Јана Ленарда Штруфа на старту такмичења (4:6, 7:6, 6:3).

Соеда је 133. играч света и за наступ у Токију добио је специјалну позивницу организатора.

Новак Ђоковић је, након јучерашњег пораза на стару борбе у дубловима у пару са Филипом Крајиновићем, успешно (за разлику од Фиће) започео такмичење у синглу на АТП 500 турниру у Токију (тврда подлога, наградни фонд 1,895 милиона долара) које му служи као добра припрема за олимпијски тунрир који ће се одиграти на истомместу наредне године. Српски тенисер је очекивано био бољи од 94. на свету, Аустралијана Алексеја Попирина са 2:0, по сетовима 6:4 и 6:2 за сат и по игре

Није било скроз опуштено најбољем тенисеру света на почетку одмеравања, мучио се мало са сервисом противника, није успевао да узме брејк прилике (5 од 6), али је шансу коначно ухватио баш кад треба, како то обично бива у његовим мечевима. Овај пут преломан је био девети гем када је коначно дошао до брејка који је одмах потом и конвертовао у први сет. Заправо, по статистици Новак је очекивано био доминатнан, али резултат то не показује.

На почетку другог сета Попирн је имао пробелма са десном руком, а онда му је у четвертом гему и одузет сервис. И, у суштини то је било то од 20-годишњака из Сиднеја за турнир у Токију пошто је ускоро доживео нови брејк, мада је и у том, седмом гему пружао жилав отпор. Бољи је прошао даље, и то најбољи на свету тако да нема љутње.

Најбоље од свега је што делује да је проблем са левим раменом за Новаком, али и да се одлично креће и поред подуже паузе још од четвертфинала УС опена коју је искористио углавном да се релаксира и опорави пред закључну трку за очување прве позиције на светској лествици са Рафаелом Надалом.

Наредни противник у Токију ће му бити искусни, 35-годишњи домаћи ас Го Саеда, који је искористио специјалну позивницу организатора, али и јапанске навијаче да изненади младог и све бољег Немца, Јана Ленарда Штруфа, тренутно 37. играча на свету са 4:6, 7:6 (4) и 6:3. То ће бити први окршај првог и 133. рекета света.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар