Сумо Ноле!

Три пута више килограма него сад, па да се окушамо! Новак Ђоковић је пре првог наступа на турниру у Токију, упознао традиционални јапански спорт - сумо рвање и окушао се са бившим борцима.

Тенис 01.10.2019 | 12:45
Сумо Ноле!
Новак Ђоковић први пут ће наступити на турниру у Токију. Именован је за првог носиоца и на старту такмичења одмериће снаге са Алексејом Попирином.

Најбољи тенисер света искористио је посету Јапану како би упознао и древни спорт - сумо рвање.

Он је у Риого Едо-Норену, центру где се практикује сумо, присуствовао јутарњим вежбама пензионисаних сумо рвача, а потом се и окушао са њима.

"То је било сјајно искуство. Никада раније то нисам доживео", навео је Ђоковић, додавши да је са оцем као мали гледао сумо рвање и запамтио некадашњег борца Акебоно Тароа.

Ноле је покушао да помери неког од бораца, али није имао много успеха. Након тога се нашалио.

"Осетио сам да сам мало ван форме", рекао је уз осмех Ђоковић.

"Мислим да ћу ако набацим мало килограма бити спреман за такмичење. Уствари, вероватно ми је потребно три пута више килограма него сад како бих се одмерио са њима", навео је српски ас.

Ђоковић је истакао да су га сумо горостаси посебно изненадили једном ствари.

"Невероватно је како су флексибилни. То су борци у тешкој категорији, али велику пажњу посвећују мобилности зглобова. То им омогућава да буду окретнији и врло мобилни сходно својој тежини".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар