''Кирјоса можете да суспендујете, али ће он...''

''. . . увек стварати контроверзу!'' Директор турнира у Марсеју Жан-Франсоа Кожол дао је своје мишљење о контроверзном Нику Кирјосу.

Тенис 01.10.2019 | 08:57
''Кирјоса можете да суспендујете, али ће он...''
Кирјос је добио нову опомену од АТП, пошто му је запретила суспензија на четири месеца.

Он у наредном периоду неће смети да направи ниједан прекршај, што на терену, што ван њега.

"Наравно да он није професионалан. Он је шоумен и добро је имати неког таквог. Можете да га казните или суспендујете, али он ће увек бити другачији тип играча са другачијим понашањем. И даље ће правити контроверзне ситуације и понекад указати непоштовање осталима, али он, као и Монфис, је добар (за тенис)", истакао је Кожол за "Теннис Wорлд УСА".

Француз је рекао да је Кирјос одбио да ове сезоне учествује у Марсеју.

"Питао сам га да игра у Марсеју, али он је одабрао Делреј Бич и Акапулко. Питаћу га опет следеће сезоне. Код Кирјоса је боље када он каже да жели да игра. Њега не занима новац", открио је Кожол.

Он је причао и о дужностима које има као директор турнира.

"На сваком турниру директор има другачија задужења. Када сам почињао радио сам апсолутно све, а сада радим све мање и мање. Моја улога је да будем у контакту са играчима, главним спонзорима, АТП, и Савезом Француске. Да дајем неке идеје".

Кожол се присетио занимљиве анегдоте са легендарним Иваном Лендлом, који га је упитао да ли може да тренира у 5.45 ујутру.

"Он је долазио из Аустралије, а то је била моја прва година на турниру. Морали смо да отворимо терене само због њега", казао је Жан-Франсоа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар