Видео: Скандал у Фиренци!

Судија бодрио играча док је противник био у тоалету! Током челенџера у Фиренци реномирани италијански судија Ђанлука Москарела прекрдашио је сваку меру.

Тенис 30.09.2019 | 09:00
Видео: Скандал у Фиренци!
На мечу Италијана Енрика Дала Валеа и Португалца Педра Соусе камере су забележиле разговор судије и Соусе на паузи између сетова.

Соуса је освојио први сет резултатом 7:5, Дала Вале отишао до тоалета, а Москарела сишао са столице да поразговара са Португалцем.

Он је Педру пружао савете на "италијанско-португалском", пружао му подршку и говорио му да је требало већ да победи и да је бољи.

"Педро, остани фокусиран. Можеш да завршиш за два минута, остани фокусиран. Хајде, веома је вруће, молим те сконцентриши се. Ја сам стар и не прија ми ово сунце. Могао си већ да завршиш са 6:1, 6:1. Имао си 45 брејк лопти. Знаш шта је требало да урадиш, али си 'гурао' лопту. Хајде, остани фокусиран", казао је Москарела.

Москарела је кренуо да се бави суђењем 2010. године и до тада је стекао солидну репутацију.

Са том репутацијом судије често стекну и пријатељства на АТП Туру са играчима, што није забрањено, али дефинитивно није ни дозвољено на овакав начин их охрабривати и саветовати током мечева.

Са сличном ситуацијом јавност се сусрела на прошлогодишњем УС опену, када је судија Мохамед Лајани тешио Ника Кирјоса и охрабривао га.

Он је тада покушао да мотивише контроверзног Аустралијанца, а АТП-у се то није свидело па је Лајани недуго затим суспендован.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар