Финале ЕП-а: СРБ - СЛО, реприза кошаркашког финала...

Словенци, чекамо вас у репризи кошаркашког ЕП, али са другачијим исходом! Одбојкаши Србије и Словеније бориће се у недељу у Паризу за титулу првака Европе. Да ли чета Бобе Ковача може до највишег степеника победничког постоља?

Остали спортови 29.09.2019 | 08:19
Финале ЕП-а: СРБ - СЛО, реприза кошаркашког финала...
Одбојкаши Србије осигурали су медаљу на Европском првенству, али бисмо волели да она буде најсјајнија - златна.

Тим, који са клупе предводи селектор Слободан Ковач, у сјајном полуфиналу пред 13.000 навијача у Паризу победио је селекцију Француске (3:2) и обезбедио пласман у финале.

Ривал за златно одличје биће им селекција Словеније, која је у Љубљани била успешнија од Пољске (3:1).

Словенци ће играти други пут у финалу у историји, након што су 2015. пропустили прилику да се оките златом на првенству у Бугарској и Италији. Тада су поражени од Француске резултатом 3:0.

Овога пута желе да начине тај корак даље.

"Нисмо желели бронзу, не желимо ни сребро, које већ имамо, већ у Париз идемо по злато. Од првог дана веровали смо у себе, били уверени да имамо квалитет, да смо способни за највећа достигнућа. Ако су многи наш први пласман у финале доживели као велико изненађење, сада смо свима показали да се заслужено боримо за титулу и да морају да нас схвате озбиљно", поручио је одбојкаш Ссловеније Дејан Винчић.

За ривала ће на другој страни мреже имати расположену и квалитетну Србију, која је доказала да је спремна за велика дела и која ће се сигурно борити свим снагама за треће злато у историји европских шампионата.

Уз то садашњи селектор Србије Боба Ковач седео је на клупи Словенаца до пре само годину дана и одлично зна њихов тим и одакле прети највећа опасност.

Осим тога, Србији је још у свежем сећању пораз у финалу кошаркашог Европског првенства 2017. од Словеније (85:93), када су "змајчеки" предвођени Гораном Драгићем успели да се домогну прве континенталне титуле у историји.

Овога пута желимо да исход буде другачији.

Финале Европског првенства за одбојкаше игра се у недељу од 17:30 у Паризу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар