Напунила 38 година и одмара!

Серена неће у Пекинг, вероватно и крај сезоне?! Американка која је ове године играла чак два гренд слем финала, следећи наступ вероватно ће имати тек 2020. године.

Тенис 30.09.2019 | 21:42
Напунила 38 година и одмара!
Последњи WТА турнир највишег ранга у 2019. години биће одржан следеће недеље у Пекингу. На престижном такмичењу велики број играчица јуриће бодове за пласман на завршни турнир у Шенжену. У престоници Кине наступаће Наоми Осака, Ешли Барти, Каролина Плишкова, Симона Халеп, Елина Свитолина, Бјанка Андреску и остале играчице из врха табеле.

Ипак важну тениску смотру ове године пропустиће велика звезда, освајачица 23. гренд слема Серена Вилијамс.

Американка не само да неће путовати у Пекинг, већ ће вероватно пропустити и све остале турнире до краја године.

Она је после УС Опена, где је изгубила финале, одлучила да направи паузу, задовољна одрађеним ове сезоне. Наступала је тек на осам турнира, није освојила ниједну титулу, али се вратила међу 10 најбољих играчица на WТА листи. Тренутно је на деветом месту, а била је и корак испред током августа.

Серена је ове године играла два гренд слем финала, на Вимблдону и УС Опену, али је у оба остала "кратких рукава". У Лондону је боља била Симона Халеп (6:2, 6:2), док је у Њујорку победу однела млада Бјанка Андреску (6:3, 7:5).

Између та два турнира наступала је и у Торонту, где се такође борила за трофеј, али је и тада Андреску изашла као победница, јер јој је Американка предала меч у првом сету.

Наступала је и на Аустралијан Опену и на Ролан Гаросу, али је у Мелбурну стигла до четвртфинала, а у Паризу само до треће рунде.

Очекује се да ће Серена поново наступати тек у 2020. години, када би упркос томе што је јуче прославила 38. рођендан, покушати да нападне 24 гренд слем трофеј. Ове сезоне потврдила је да је још увек спремна за велика дела и кадра да се носи и са упола млађим ривалкама.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар