Ноле је ОК, игра и дублове!

У Токију ће му партнер бити Крајиновић.  Новак је стигао у Токио и спреман је за нове победе: こんにちわ (Конницхиwа). . .  Најбољи тенисер планете допутовао је у Јапан, где ће следеће недеље играти први пут на турниру АТП серије 500.  Жријеб у Токију: Ђоковић чека квалификанта.  Обављен је жријеб за турнир у престоници Јапана. . .

Тенис 28.09.2019 | 15:58
Ноле је ОК, игра и дублове!
Новак Ђоковић спреман је да се после паузе и лечења рамена врати на терен. Српски ас је после тренинга у Београду поручио да се добро осећа, да нема више болове и да ће играти на турниру у Токију.

Он је стигао у престоницу Јапана, где ће следеће недеље први пут наступити на турниру АТП серије 500.

Новак је био изузетно раположен по доласку у Токио и са осмехом на лицу поручио је домаћинима на њиховом језику "Конићива", односно "Здраво".

Поручио је да је турнир у Токију уврстио у календар ове сезоне, како би осетио атмосферу и терен на којем ће се наредне године играти Олимпијске игре.

Српски тенисер није наступао још од осмине финала УС Опена, када је због повреде предао меч Стену Вавринки и није успео да одбрани трофеј гренд слема у Њујорку.

Он до краја године брани чак 2.600 поена, а турнир у Токију биће добра прилика да заради нове и покуша да сачува прво место на АТП листи.

На турниру у Јапану осим Ђоковића, који ће бити први носилац, наступаће и Миомир Кецмановић и Филип Крајиновић.

Наградни фонд турнира у Токију је 1.895.290 долара.

Повреда левог рамена је, барем по ономе што долази у јавност из штаба првог рекета света, санирана.

Новак Ђоковић је јуче стигао у Токио где наредне седмице игра, први пут у каријери на тамошњем турниру АТП 500 категорије (тврда подлога, наградни фонд 1,89 милиона долара). А да је све ОК са проблемом који му се јавио током дела сезона на бетонским теренима Северне Америке, закључно са УС Опеном, указује и податак да ће осим сингла у престоници Јапана, Београђанин играти и дубл. А партнер ће му бити Филип Крајиновић.

Противник у првом колу сингла ће му бити играч који се пробије кроз квалификације. Крајиновић туррнир отвара дуелом са Молдавцем Радуом Алботом, док ће се Миомир Кецмановић одмерити са вршњаком из Канаде, Денисом Шаповаловим.

Ђоковић је први пут у каријери одбарао ово такмичење пошто ће се на тим теренима играти и олимпијски турнир идуће године у Токију, те ће му ово служити као добра база за упознавање услова тамошњих. Такође, Новаку следи тешка борба за останак на првој позицији светске АТП листе где му опасно прети Рафаел Надал. Шпанац ће ипак пружити спортску шансу нашем тенсиеру пошто се због венчања неће такмичити све до мастерса у Паризу, што значи да ће након тога играти још само завршни мастерс сезоне. 

Тренутна ситуација на светској лествици је следећа: Ђоковић има 9.865 поена, а Надал 9.225, с тим што до краја сезоне Србин брани 2.600 пеона, а Шпанац нити један. 

Жријеб у Токију: Ђоковић чека квалификанта! Обављен је жријеб за турнир у престоници Јапана.

Новак Ђоковић дебитоваће на турниру у Токију, АТП серије 500, и то као први носилац.

Вољом жријеба одлучено је да најбољи тенисер свијета за првог противника има неког од играча из квалификација.

У истом делу костура је и Миомир Кецмановић, који је добио прилику да заигра у Јапану након одустајања Кеија Нишикорија. Његов први ривал биће Канађанином Денисом Шаповаловим, тренутно 34. играчем света.

Од српских играча наступаће и Филип Крајиновић, који је смештен у другу, доњу половину жреба, а коме ће ривал на старту бити Раду Албот из Молдавије.

Осим у синглу Новак Ђоковић одлучио је да наступи и у дублу.

Такмичење у паровима започеће дуелом против озбиљних ривала Мате Павића и Бруна Соареша.

Новак је изабрао да наступа и у синглу и у дублу како би осетио праву атмосферу на турниру у Токију гдје ће се сљедеће године играти Олимпијске игре.

Он ће покушати и да освоји нови АТП бодове како би сачувао прво мјесто на листи до краја године, а уједно тријумфом би се прикључио највећим ривалима који су раније освајали турнир у Токију. Роџер Федерер учинио је то 2006, Рафаел Надал 2010, а Енди Мареј 2011. године.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар