''Понекад је било расуло, да се не лажемо!''

''Али је добро што се враћамо!'' Селектор одбојкаша Србије Слободан Ковач је рекао да је најважније да је екипа успела да тријумфује и поред слабије игре.

Остали спортови 25.09.2019 | 16:33
''Понекад је било расуло, да се не лажемо!''
Српски тим је савладао Украјину после пет сетова и пласирао се у полуфинале Европског првенства.

У борби за пласман у завршни меч такмичења Србија ће се састати са Француском у Паризу.

"Видели смо да је Украјина незгодна екипа, да је играла против Белгије једну добру одбојку. Поновили су против нас то, имају недостатке, али ни ми нисмо отпоштовали све што смо се договорили. Увек аутсајдери имају велики мотив. НИје то оправдање, не могу да схватим да ми немамо мотив када се игра за пласман међу четири најбоље европске екипе. Могло је много боље, реакција на њихове сервисе, договорили смо се да остављамо линије, то нисмо радили", казао је Ковач.

Он је додао да је на крају најважнији резултат.

"Не може се стално побеђивати неком перфектном игром има успона и падова. Добро је што се враћамо, што је у петом сету било сасвим океј, добри сервиси, добри блокови, а у једном тренутку није било луцидности, лопте су нам падале, нико не одигра него лопта падне. То је можда страх од неуспеха, јер највише треба да се ради у главама ових играча. Морамо да будемо још више концентрисани и само да нашу игру наметнемо противнику. У појединим тренуцима смо успели, понекад је било расуло да се не лажемо. У другом сету нас је Атанасијевић вратио својим сервисима, до тада је Лисинац био тај који сервира и морамо што се ниво игре диже, морамо и ми да имамо више расположених на сервису јер је то једини пут ка добром резултату", рекао је Ковач.

Полуфинале је на програму 27. септембра у Паризу.

"Причамо како други имају више мотива од нас, сад ми имамо велики мотив. Прво због уласка у финале, друго да покажемо и тим Французима да смо озбиљан противник за квалификације за Олимпијске игре. Милион мотива, увек је до сада било тешко се мотивисати, а сада нема калкулације. Да уђемо најбоље што можемо и да будемо у главни јаки. Да не размишљамо о резултату него само поен за поен", истакао је Ковач.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар