Најава - ЕП, 1/4-финале: Орлови већ виде Париз!

Одбојкаши Србије фаворити у четвртфиналу против најпријатнијег изненађења Европског првенства Украјине. Прва звезда ривала нови саиграч Атанасијевића и Подрашчанина у Перуђи.  Ивовић: Ако им се допусти, Украјина може да направи чудо! Марко Ивовић, одбојкашки репрезентативац Србије, позива на опрез пред четвртфинални меч са Украјином.

Остали спортови 24.09.2019 | 10:13
Најава - ЕП, 1/4-финале: Орлови већ виде Париз!
Та утакмица је на програму у уторак од 20.30 у белгијском Антверпену, а у полуфинале су се већ пласирали Пољска и Словенија.

"После групне фазе сваки меч је важан. Дошли смо до овде, сад је главна та утакмица за полуфинале. Рекло би се фин и леп пут, али јој треба приступити као и свакој до сада. Украјина је показала да, ако им се дозволи, могу да направе чудо и за њих и за све остале. Треба да будемо концентрисани од самог почетка и да играмо своју игру како би било како треба све, у супротоном имаћемо проблеме", рекао је Ивовић.

Украјина је у осмини финала направила изненађење, избацивши домаћина Белгију.

"Знам поједине украјинске играче из Русије, добри су. Млада је екипа релативно, амбициозна, имају једног играча који игра у италији, сви причају о њему. Треба се поставити као према свим другим екипама. Те млади тимови играју на мотивацију, млади другачије приступају од старијих. Ако им се допусти, могу да направе чудо", додао је Ивовић.

Ивовић, ипак, сматра да је Србија квалитетнија и да је реално да се пласира у полуфинале.

"Мислим да смо доста искуснији, бољи , треба то показати на терену и да се пласирамо у полуфинале, које ја мислим да је реално", закључио је Ивовић.

Одбојкаши Србије засад иду путем изабраница селектора Зорана Терзића. Борба за медаљу на Европском првенству је на видику, полуфинале у Паризу је близу. Пут до Града светлости води преко Украјине (РТС 1, 20.30), најпријатнијег изненађења досадашњег тока шампионата.

Очекивала је Србија у Антверпену опет Белгију, али су Украјинци изненадили у осмини финалу једног од домаћина ЕП и победили после пет сетова. Требало би чудо да се догоди да чета Слободана Ковача не победи. Србија игра одлично на овом првенству, остварено је свих шест победа, изгубљен је само сет.

Опрез није на одмет, али квалитет је на страни наше селекције која се никада досад није састала са данашњим ривалом.

“Украјина нам је непознаница. Последњих година имала је успеха у млађим категоријама. Морамо да будемо опрезни, играчи ће морати да буду концентрисани јер је реч о екипи која је већ направила изненађење. Ипак, ми нисмо Белгија, бићемо максимално спремни”, рекао је пред четвртфинални дуел селектор Слободан Ковач.

Најбољи поентер Украјине на ЕП је прошле сезоне коректор српског шампиона Војводине Дмитро Вијацки. Има само 21 годину и на шест утакмица на ЕП је постигао 87 поена, односно 4,35 по сету. Ипак, прва звезда репрезентације је капитен Олех Плотницки који је играо за Милано, а од наредне сезоне биће саиграч наших Атанасијевића и Подрашчанина у Перуђи. Издваја се и Јан Јерешченко који брани боје руског Урала из Уфе.

Очекује се да Ковач опет изведе најјачу поставу. Техничар ће бти Никола Јововић, примачи сервиса Немања Петрић и Урош Ковачевић, средњи блокери Срећко Лисинац и Марко Подрашчанин, коректор Александар Атанасијевић и либера Никола Пековић и Невен Мајсторовић.

Наш најефикаснији одбојкаш на шампионату је Урош Ковачевић са 74 поена, четири више од Александра Атанасијевића.

Капитен Немања Петрић је рекао да је српски тим имао времена да предахне и спреми за меч са Украјинцима.

“Четвртфинале ће бити веома тешко. Украјина лепо игра током целог такмичења. Чека нас тежак меч, морамо да будемо концентрисани од почетка и истрајни у жељи да победимо”, опрезан је Петрић.

Марко Ивовић није стартер на ЕП, али је увек спреман да са клупе промени ток меча, појача пријем и одмени Ковачевића и Петрића.

“Украјина је показала да може да направи чудо ако јој се дозволи. Треба да играмо своју игру како би све било како треба. Искуснији смо и бољи, то треба да покажемо на терену”, истакао је Ивовић.

Ако победимо Украјину, идемо у Париз на ноге победнику меча Француска – Италија. Нашој земљи се смеши 11 полуфинале на Европским првенствима.

Оно што је сигурно је да Европа добија новог шампиона. Русија је сензационално испала већ у четвртфиналу после пораза од Словеније у Љубљани. И Немачка као финалиста ЕП 2017. године у Пољској је испала. Од селекција које су освојиле медаљу пре две године у конкуренцији је још само Србија.

А ви, драги наши читаоци, ако верујете да ''Орлови'' могу до полуфинала, онда можете и да опробате срећу, јер кладионица Моззарт нуди врло лепу квоту да ће бити, рецимо 3:0 за Србију - 1,60, тако да можете и да се ''опарите''! 

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА ОДБОЈКАШЕ - ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Понедељак

АПЕЛДОРН (ХОЛАНДИЈА)

Пољска – Немачка 3:0 (25:19, 25:21, 25:18)

ЉУБЉАНА (СЛОВЕНИЈА)

Русија – Словенија 1:3 (23:25, 22:25, 25:21, 21:25)

Уторак

АНТВЕРПЕН (БЕЛГИЈА)

20.30: Србија – Украјина 

НАНТ (ФРАНЦУСКА)

21.00: Француска – Италија 



Извор: моззартспорт/Б92

Фото: ЦЕВ

Коментари / 0

Оставите коментар