Обрадовић: Позив нисам добио, али Србија је мој сан!

Најозбиљнији кандидат за селектора очекује анализу Мундобаскета, па одлуку о наследнику Салета Ђорђевића. . .

Кошарка 17.09.2019 | 09:35
Обрадовић: Позив нисам добио, али Србија је мој сан!
Након што је Александар Саша Ђорђевић најавио повлачење са репрезентативног кормила почеле су спекулације око његовог наследника на месту селектора Орлова.

Као тренутно најозбиљнији кандидат се тренутно котира Монаков тренер Саша Обрадовић. Трагом тих информација позвали смо Обрадовића који је у разговору за МОЗЗАРТ Спорт истакао:

„И ја све читам из новина, са портала… Конкретан позив нисам добио. Вероватно је потребна процедура, постоје кандидати за то место под један, два, три… Верујем да сви српски кошаркашки тренери имају жељу да воде наш национални тим. Никад нисам крио, то је и мој сан. Али, прво је потребно анализирати Мундобаскет, рећи какав је програм и циљ за наредни период, па тек потом одредити селектора”, казао је за наш портал Саша Обрадовић.

Да ли сте разговарали са челницима клуба око евентуалног ангажмана у српској репрезентацији?

„Ту причу нисам отворио јер још немам конкретан повод за тако нешто. Морам да знам где сам, неко други треба да повуче први потез, не могу напамет да причам”.

Али уколико стигне позив од нашег кошаркашког Савеза ви немате дилему?

„Место тренера српске репрезентације пре свега је питање части. Неком ко је патриота, коме је кошарка све дала, не треба пуно да вага. Е сад, какви ће циљеви бити постављени, резултати остварени зависи од много фактора. Ко ће се од играча одазвати позиву селектора, ма ко то био, како ће играти, да ли ће бити повређених кошаркаша…”.

Док очекујемо расплет да се осврнемо на дешавања у вашем клубу?

„Сезона нам почиње ускоро. На гостовању играмо утакмицу из Купа. Након тога стартује шампионат, па Еврокуп… У француском првенству имамо највише амбиције, очекујемо позитивне резултате у Европи, купу такође… Није алиби, али буџети пуно тога диктирају. Као тренер увек желим да пружим и остварим највише што је могуће”, констатовао је Саша Обрадовић, који слови за најозбиљнијег кандидата на месту селектора.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар