Богдановић: Можда сам ја крив...

Кошаркаш Србије Богдан Богдановић објавио је занимљиву поруку на друштвеним мрежама цитирајући легендарног Мајкла Џордана.  Богдановић после Мундобаскета: Ово је само почетак, нема изговора! Најбољи кошаркаш Србије на Мундобаскету у Кини најављује да се "орлови" неће зауставити само на овоме. . .

Кошарка 16.09.2019 | 19:43
Богдановић: Можда сам ја крив...
Најбољи играч "орлова" на Мундобаскету огласио се путем Твитера, поставивши најбоље слике са првенства уз коментар.

О резултату Србије, петом месту на Мундобаскету, и даље трају подељена мишљења у јавности, да ли је у питању солидан резултат или неуспех, али апсолутно никакве дилеме нема око тога ко је био најбољи кошаркаш "орлова" током претходне две недеље у Кини.

То је наравно Богдан Богдановић, најбољи стрелац турнира и члан "идеалне петорке", који је на свакој утакмици доприносио и офанзивно и дефанзивно, али екипни резултат је изостао.

Србија ће се из Кине вратити без медаље око врата, а заувек ће се памтити лошија издања наших кошаркаша против Шпаније и Аргентине, мада је и на њима имао добар допринос (26 и 21 поен!), међутим јасно је да не треба потонути после тога...

Тога је свестан и Богдан Богдановић који се на друштвеним мрежама огласио и мотивационом поруком поручио да се неће зауставити "само" на овоме.

"Можда сам ја крив... Ово је само почетак, нема изговора", написао је Богдановић.

Бек Сакраменто Кингса цитирао је речи Мајкла Џордана у реклами "Маyбе ит'с мy фаулт", који каже:

"Можда сам вас навео да мислите да је лако, када није било. Можда сам вас навео да помислите да су моји најбољи потези почели са линије за слободна бацања, а не у теретани. Можда сам вас навео да мислите да је сваки шут који сам покушао био за победу, да се моја игра базира на снази, а не на старсти. Можда сам ја крив што нисте видели да су ми неуспеси давали снагу, да је бол моја мотивација. Можда сам вас навео да помислите да је кошарка дар од Бога, а не нешто на чему сам радио. Сваког дана мог живота. Можда сам и уништио ову игру. А можда... Можда само тражите оправдања".

Богдановић је Мундобаскет завршио са просеком од 22,9 поена, 4,1 скок и 4,4 асистенције по мечу и био светла тачка Србије, која је завршила на петом месту.

Он је такође био најбољи стрелац првенства, а био је и члан идеалне петорке уз Рубија, Фурнијеа, Сколу и Гасола.

Похвале на рачун Богдановића имао је и легендарни Брајант, а иако нисмо сигурни шта је први део његове поруке представљао - сигурни смо да није његова кривица пето место.

Ни најмање!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Шофер

16.09.2019 19:16

Мајстор, цао здраво

ОДГОВОРИТЕ