Вучелић: Срамно, срамније, СУПЕРЛИГА!

Партизан не намешта, играмо фудбал! Председник ФК Партизан Милорад Вучелић подигао глас после тешко разумљивих судијских грешака у корист Црвене звезде и другим аномалијама у Суперлиги. "Партизан неће да намешта утакмице и шурује са судијама", каже он.

Фудбал 16.09.2019 | 12:26
Вучелић: Срамно, срамније, СУПЕРЛИГА!
Оно што се претходних дана дешавало у српском фудбалу још једном показује зашто нам је фудбал толико ниско и зашто нам је, рецимо, учешће на Европском првенству већ пуне две деценије само сан.

Када један фудбалски тренер, шеф стручног штаба суперлигаша усред утакмице против другог суперлигаша, чији је тренер такође био, гласно и јасно поручи да ће "све да каже о намештеним утакмицама" у којима је учествовао, а реч је о Ненаду Лалатовићу, а за то још нема никакве реакције, или када један фудбалски судија себи дозволи да НЕ ВИДИ да је прекршај над играчем Црвене звезде био на метар испред шеснаестерца, а он досуди пенал, онда не можемо ни да се надамо бољитку.

Притом, тренер тог истог клуба у чију је корист свиран пенал каже да "није гледао успорени снимак", али је зато одмах рекао на једном од претходних вечитих дербија да се "јасно видело" да је био гол, односно да је "гол чист". А ни до данас, уз сву могућу технологију не може да се каже да ли је тада био гол за Црвену звезду.

Председник Партизана Милорад Вучелић данас је преко "Вечерњих новости", чији је главни и одговорни уредник, подигао глас због оваквих дешавања.

"Тешко је играти фудбал, док одлучују људи који срама немају! Партизан неће да намешта утакмице и шурује са судијама, јер то не уме и годинама се бори за регуларност такмичења. Због тога смо и Партизан и ја већ најстроже кажњавани. Ми се боримо да јавност буде упозната са свим скандалозним дешавањима, па и оним злоделима које се чине у омладинским лигама у нади да ће све надлежне институције хитно реаговати", изјавио је Вучелић.

Истиче да је у оваквим условима готово немогуће играти.

"Тешко је и готово немогуће такмичити се и играти фудбал у условима када су важни фактори одлука људи који се ничега не стиде и којима је све, баш све дозвољено и који не знају шта је брука и срамота", бесан је први човек Партизана.

Подсетио је да је Партизан још пре две године покренуо иницијативу да се у српски фудбал уведе ВАР технологија. Партизан је тада остао потпуно усамљен у томе. Сви остали су били проитв, укључујући ЦРвену звезду.

"То је до сада била узалудна борба, јер су сви други били против ВАР-а. Охрабрујуће је што се тек данас Црвена Звезда прикључује нашој иницијативи. У последња два дана много тога је изашло на видело - од Ниша до Београда. Нико више не може да каже да није знао и да није информисан јер је селективна неинформисаност такође врста лоше политике. Сада се све види и све се зна, па су на потезу надлежни. Партизан ће са својим тимом играти фудбал. То знамо, а за друге 'радње' нисмо способни нити хоћемо да се оспособљавамо", поручио је Вучелић за "Новости".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ја

16.09.2019 11:41

Неоправдавам пенал за Звезду али и ви сте играли до јутела.

ОДГОВОРИТЕ