СП: Пета медаља за Николу Батума!

Против Аргентине сам предуго чекао. . .  Крилни играч Француске је у дуелу за бронзу против Аустралије показао да и даље може да буде играч који мења ток утакмице.

Кошарка 16.09.2019 | 11:29
СП: Пета медаља за Николу Батума!
Никола Батум (30) је током целе каријере играч који неприметно ради много корисних ствари за свој тим.

На овом Мундобаскету био је прилично "тих", иако је у већини мечева играо по тридесетак минута. Против Литваније и Аустралије, у другој групној фази, имао је двоцифрен поентерски учинак, али на оног правог Батума чекало се све до последње утакмице на шампионату.

Против Аустралије, у борби за бронзану медаљу, није га нигде било читаво прво полувреме, да би у трећој четвртини одиграо сјајно у одбрани и нападу и био најзаслужнији што су се "триколори" за четири минута вратили из заостатка од 15 поена и тако себи дали шансу да у последњих 10 минута доврше преокрет.

"У полуфиналу против Аргентине сам можда предуго чекао да Нандо Де Коло и Еван Фурније пронађу решење. Данас је било време да узмем ствари у своје руке, у одбрани и у нападу", рекао је Батум за "Канал плус".



Он је у другом полувремену забележио седам од својих девет поена, пет од шест асистенција, две од три украдене лопте и сва три скока!

Француска је после 23:38 у 23. минуту победила резултатом 67:59, за Батумову пету медаљу на великим такмичењима.

Крилни играч Шарлот Хорнетса, који је у НБА лиги још од јесени 2008, неизоставан је члан "А" селекције од Еуробаскета у Пољској 2009.

Осим ове бронзе, има још једну са Мундобаскета у Шпанији 2014, а на првенствима Европе злато из Словеније 2013, бронзу са домаћег терена 2015. и сребро из Литваније 2011. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар