ШПА: Еспањол до преокрета за два минута!

Тим из Барселоне преживео гостовање на Ипуруи.  Еспањол блицкригом освојио Еибар, Дмитровић немоћан.  Каталонски клуб брзопотезним преокретом у другом полувремену стигао до прве победе у Примери.

Фудбал 15.09.2019 | 15:34
ШПА: Еспањол до преокрета за два минута!
Имао је Еибар све у својим рукама против Еспањола, али је све и просуо за два минута. Тим из Барселоне преживео је гостовање на Ипуруи, од 0:1 стигао је до победе од 2:1 (0:0) и тако уписао три изузетно важна бода.

У првом полувремену није било превише интересантно, па се на одмор отишло без голова. Али, први ударац је задао Еибар. У 58. минуту је Рамис постигао гол, уследило је велико радовање и пола сата пре краја деловало је да ће сва три бода остати на Ипуруи.

Ипак, Еспањол није тако мислио... Мирно су гости примили вест да су примили гол, а онда за два минута успели све потпуно да преокрену. На занимљив начин.

Фереира је дао гол у 76. минуту када је успео да гурне лопту испод Марка Дмитровића и да изједначи. Фереира је потом одмах замењен, у игру је ушао уместо њега Гранеро и већ после два минута донео победу Еспањолу.

Нашао се на правом месту у право време и матирао Дмитровића.

Еспањол је на овај начин стигао до прве победе у сезони, док је Еибар од готовог направио вересију и доживео је јако болан пораз. Трећи у сезони уз само један реми.

Чак је на крају утакмице Еспањол остао са играчем мање јер је Налдо добио други жути картон, али то није променило стање на табели.

Еибар и Еспањол су у међусобном окршају решавали питање хоће ли ко од два тима коначно уписати победу у домаћем првенству и мада су домаћи били у доброј позицији, гости из Барселоне се кући враћају са сва три бода.

Недељни програм Примере отворен је на Ипуруи, а друго полувреме је донело све оно што смо прижељкивали. У првих 45 минута је домаћи Еибар био бољи и нешто конкретнији, али нису успели да ставе на тест голмана Дијега Лопеза. Тек понеки ударац за оба тима није донео промену резултата.

Ипак, други део меча је све то надоместио. Прва избуђења су виђена пред голом Еспањола, да би Еибар коначно повео у 58. минуту. Стрелац је био Иван Рамис и то на додавање Фабијана Орељане. Био је то уједно и први ударац у оквир гола на читавом мечу.

Али није се Еспањол предавао. Каталонци су полако постајали све активнији у нападачкој игри, пре него што су у три минута успели да направе потпуни преокрет. Прво је Факундо Ферејра у 76. минуту изједначио, да би Марка Дмитровића у 79. савладао и Естебан Гранеро, додуше после велике грешке његове одбране.

Еибар је живнуо у последњих десетак минута, покушавајући да бар спасу бод, али безуспешно. Ниједан од два голмана на мечу није забележио ниједну одбрану, па је Еспањол успео да побегне из зоне испадања.

Дмитровићев Еибар остаје претпоследњи са једним бодом после четири одигране утакмице.

РЕЗУЛТАТИ 4. КОЛА:

субота:

Реал Мадрид - Леванте 3:2 (3:0)
/Бензема 25, 31, Каземиро 40 - Мајорал 49, Мелеро 75/

Леганес - Виљареал 0:3 (0:2)
/Морено 26, 90+3, Силва 39аг/

Реал Сосиједад - Атлетико Мадрид 2:0 (0:0)
/Одегард 58, Монреал 61/

Барселона - Валенсија 5:2 (2:1)
/Фати 2, Де Јонг 7, Пике 51, Суарез 61, 82 - Гамеиро 27, Гомез 90+2/

недеља:

Еибар - Еспањол 1:2 (0:0)
/Рамис 58 - Ферејра 76, Гранеро 79/

Алавес - Севиља 14.00
Селта - Гранада 16.00
Ваљадолид - Осасуна 18.30
Бетис - Хетафе 21.00

одиграно у петак:

Мајорка - Атлетик Билбао 0:0

ТАБЕЛА: Атлетико Мадрид 9, Реал 8, Атлетик Билбао 8, Севиља (-1) 7, Сосиједад 7, Барселона 7, Леванте 6, Виљареал 5, Осасуна (-1) 5, Алавес (-1) 5, Гранада (-1) 4, Валенсија 4, Селта (-1) 4, Ваљадолид (-1) 4, Мајорка 4, Еспањол 4, Бетис (-1) 3, Хетафе (-1) 2, Еибар 1, Леганес 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар