Жижовић након Зрињског: Знали смо да ће се труд исплатити!

Фудбалери Радника забиљежили трећу побједу у низу, без примљеног гола. "Поносан сам на ове сјајне момке", рекао је послије тријумфа против Зрињског тренер Младен Жижовић.

Фудбал 15.09.2019 | 19:24
Жижовић након Зрињског: Знали смо да ће се труд исплатити!
Још једну сјајну фудбалску представу приредили су фудбалери Радника, који су пред својим навијачима остварили минималан, али више него заслужен тријумф против вицешампиона БиХ, Зрињског из Мостара.

Јучерашња побједа резултатом 1:0 била је трећа у низу за Бијељинце, и то без примљеног гола, па је тим Младена Жижовића са максималних девет бодова у посљедња три кола (гол разлика 5:0), стигао до пете позиције.

"Свака побједа рачуна се исто. Међутим, овај тријумф је изузетно важан јер не могу да се сјетим кад смо посљедњи пут остварили три побједе у низу. Поготово ако се зна да смо играли са вицешампионом државе, који је у претходне четири године три пута био првак, који има широк ростер и много вриједи", истакао је Жижовић.

До тријумфа над Зрињским, Радник је стигао сјајним поготком Демира Пеце. И прије водећег гола, домаћин је имао неколико одличних прикика, прије свега преко феноменалног капитена Велибора Ђурића.

"Зрињски је имао 'јалови' посјед у првом полувремену, али без прилика, док смо и ми имали само полуконтру преко Пеце. Међутим, фуриозан почетак другог полувремена, гдје смо створили три стопостотне прилике, од којих се издваја пречка Ђурића осигурао нам је чисту и заслужену побједу, уз одлично суђење Шеховића. Волио бих да овакво суђење увијек буде, како у Бијељини, тако и у гостима", поручио је млади стратег.

И на овом мечу одбрана Радника дјеловала је изузетно чврсто, али Жижовић не жели да издваја никог посебно, него апострофира тимски рад.

ВУКАС: РАДНИК ЈЕ БИО БОЉИ

Тренер Зрињског Хари Вукас честитао је Раднику на заслуженом тријумфу, свјестан да његови играчи нису били на висини задатка. 

"У првом полувремену смо диктирали темпо, али изостала је завршница. У наставку смо пали, Радник је био бољи и заслужио гол. Било је тешко вратити се након тога, јер су одиграли одлично у дефанзиви. Немам шта друго рећи, него честитати Раднику на побједи."

"Поносан сам на ове сјајне момке", рекао је Жижовић. "Без обзира што смо били у кризи, знали смо да радимо на исправан начин. Не бих никога издвајао, тимски рад увијек се награди. Само је било питање времена када ће нам се напоран рад и труд исплатити", закључио је тренер Радника.

Послије веома лошег старта првенства, који је сасвим сигурно узроковао и наступ на међународној сцени, односно умор усљед утакмица у квалификацијама за Лигу Европе, гдје су Бијељинци у пет утакмица уписали чак четири пораза, чини се да полако све долази на своје, па се Радник враћа у сами врх премијерлигашке табеле.

Радник сада на свом конту има 12 бодова, само четири мање од лидера Жељезничара, док је до прије мјесец дана био на претпосљедњем мјесту.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар