Прича: Опасна зависност од Марина...

Српски шампион још једном показао да може да се нађе у озбиљним проблемима када некадашњи репрезентативац Немачке није на терену.

Фудбал 15.09.2019 | 18:46
Прича: Опасна зависност од Марина...
Црвена звезда се протекле вечери тешком муком домогла победе против Инђије, али је навијаче српског шампиона далеко више забринуо проблем у организацији игре против далеко слабијег противника на терену. Црвена звезда никако није успевала да пробије бедем испред противничког гола, Милан Павков је практично током читаве утакмице био потпуно одсечен од везног реда, који је деловао безидејно и немоћно да пронађе пут до ситуације која би озбиљно угрозила противника. Утакмица са Инђијом је јасно показала колико овај тим Владана Милојевића зависи од свог најбољег играча Марка Марина. И то баш против ривала као што је екипа Срђана Благојевића, која се умешно, двоструким блоком испред свог гола, бранила од напада црвено-белих.

Милојевић је против Инђије на природну позицију ставио Мирка Иванића, који је покушавао да промени ситуацију на терену код вођства противника, али није успео да пронађе пукотину у дефанзивном блоку ривала. Ниједан од пасова бившег играча БАТЕ Борисова није спојио Павкова са голом, мада је такође било видљиво да је и голгетер из Бегеча након осетне паузе због повреде остао без ритма.  Ситуација се донекле променила у Звездину корист уласком Милоша Вулића, који је на свој начин претио са дистанце и неколико пута озбиљно уздрмао Прековића. Ипак, свима је на стадиону Рајко Митић, па и играчима Црвене звезде који су били на терену, било јасно да би то са Марком Марином ишло далеко лакше.

Зависност Звездине игре од Марка Марина је постала прилично озбиљна за српског шампиона у ситуацијама када као против Инђије мора да се пронађе „пречица“ до противничког гола. Поједини навијачи Црвене звезде склони су проценама да је овај тим Владана Милојевића готово 50 посто слабији без Марка Марина на терену. И то не само због фудбалског умећа некадашњег репрезентативца Немачке, већ због чињенице да само његово присуство на терену и тежња ка поседу лопте и креирању акција озбиљно одвлачи пажњу противничких играча и пружа далеко више простора осталим офанзивцима Црвене звезде. Није потребно бити неки велики фудбалски експерт да би било јасно да српском шампиону без Марина на терену озбиљно понестаје креације, а појединим тренуцима, као синоћ против Инђије, готово је и нема.

Може да звучни чудно, али далеко мање би се осетило одуство Звездиног плејмејкера у некој великој европској утакмици, против снажног ривала, него што је то био случај у синоћном мечу. Једноставно, српски шампион се у таквим мечевима другачије постави на терену, не инсистира на поседу, већ тражи начин да одговори из контранапада, што му далеко више прија. Али, оног тренутка када противнички тим стане у блок, грчевито се брани и испуцава лопту са своје половине, тада српски шампион улази у проблем. У овом тренутку делује да за такву врсту компликација решење може да пронађе само Марко Марин.

Инђија је донекле презентовала пример осталим екипама из домаћег првенства на који начин може да се заустави шампион, а на стручном штабу Владана Милојевића је сада да покуша да пронађе модел по којем би овакви мечеви као и до сада представљали рутинску ствар за њихову екипу. Црвену звезду у среду очекује меч са Бајерном, који резултатски, због квалитета противника, може да буде озбиљно негативан за српског шампиона, али нема никакве сумње да ће на терену сваки играч у екипи Владана Милојевића беспрекорно знати на који начин да одради своју улогу. Ипак, већ за викенд српског шампиона очекује вечити дерби са Партизаном, када би превагу могла да направи екипа која ће на средини терена успоставити доминацију на терену. Тада ће поново у првом плану бити Марко Марин.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар