ИТА: Де Паул "частио“ Интер, дебитовао Алексис Санчез!

Интер засјео на врх табеле побједом над Удинезеом којој је кумовала "глупост“ и црвени картон Родрига Де Пола.  Контеов Интер не греши, Де Паул ошамарио Кандреву и нашкодио Удинезеу! Неразури на врху табеле Серије А.

Фудбал 14.09.2019 | 23:35
ИТА: Де Паул "частио“ Интер, дебитовао Алексис Санчез!
Јувентус није успео да добије Фјорентину, али Интер у овој сезони - не греши. Дочекали су Неразури Удинезе и успели су да вежу нову победу, упишу нова три бода која их сада држе на врху табеле Серије А. Тим Антонија Контеа славио је против Удинезеа с 1:0 (1:0).

Веома битан детаљ се догодио у 35. минуту када је играч Удинезеа Де Паул ударио Кандреву шамаром и тако добио црвени картон. Био је незадовољан Де Паул због ранијег фаула Кандреве, а било је ту сигурно и неких провокативних прозивки. Де Паул није издржао.

То је оставило госте из Удина са играчем мање и олакшало је посао Неразурима. Преостало им је само да материјализују ту предност.

Нису много чекали навијачи Интера да се то догоди. Већ у 44. минуту Годин је упослио Сенсија, а овај је главом послао лопту у мрежу и на ефектан начин довео Интер у предност. Постигао је Интер гол на време и то му је олакшало посао у наставку утакмице.

Имао је Интер и стативу поред гола Сенсија који баш добро игра на почетку ове сезоне. Заиста се показао као одлично појачање за Интер.

Интер је имао теренску инцијативу на овој утакмици, великим делом је имао и играча више па му је све то олакшавало посао.

Можда ово није била најбоља утакмица Интера, али је врло важно по Контеов састав да је наставио да побеђује и да када се погледа на табелу Интерово име стоји на врху, а на то генерално нису навикли, обично је тамо Јувентусово име. Само је питање да ли Интер може да издржи трку са Старом дамом. Трку за Скудето која није спринт већ маратон.

Почетак за Интер не може бити бољи.

Кикс  Јувентуса у Фиренци искористио је Интер и минималном побједом против Удинезеа заузео прво мјесто на табели Серије А.

Екипа Антонија Контеа уписала је трећи тријумф и исто толико мечева, иако је стрепила до посљедњег звиждука, чак и са играчем више на терену.

Тренутак одлуке десио се у 35. минуту када је можда и најбољи играч Удинезеа, Родриго Де Пол направио праву глупост због које је морао одмах у свлачионицу.

Антонио Кандрева добацио је нешто Аргентинцу, а овај га је ошамарио и направио „медвеђу“ услугу свом тиму.

„Нероаузури“ су бројчану предност искористили десетак минута касније.

Стефано Сенси, фудбалер који је на "Меацу“ стигао љетос из Сасуола, пожртвовано се бацио на центаршут још једног новајлије, Дијега Година и лијепим поготком главом донио предност Интеру.

Удинезе се до краја утакмице борио, али са десеторицом на терену пружио добар отпор домаћину, али није успио да озбиљније запријети Хандановићу, док је на другој страни Хуан Мусо имао много више посла.

Аргентински голман у неколико наврата се истакао, а шест минута прије краја спријечио је Алексиса Санчеза да се упише у стријелце на свом дебију у дресу Интера.

Чилеанац је у 79. минуту замијенио Политана, који је незгодно пао на шаку, па је Интер до краја играо са два нападача, Санчезом и Лаутаром Мартинезом, који је нешто раније замијенио Лукакуа.

Интер ипак није могао до убједљивије побједе, али и ова минимална била је довољна за нова три бода и лидерску позицију пред градски "Дерби Дела Мадонина“ са Миланом наредног викенда.

СЕРИЈА А - 3. КОЛО:

Фиорентина - Јувентус 0:0

Наполи - Сампдорија 2:0 (1:0)
/Мертенс 13, 69/

Интер - Удинезе 1:0 (1:0)
/Сенси 44/

У недјељу:

Ђенова - Аталанта (12.30)
Бреша - Болоња (15.00)
Парма - Каљари
СПАЛ - Лацио
Рома - Сасуоло (18.00)
Верона - Милан (20.45)

У понедјељак:

Торино - Леће (20.45)

ТАБЕЛА: Интер (+1) 9, Јувентус (+1) 7, Торино 6, Наполи (+1) 6, Лацио 4, Ђенова 4, Болоња 4, Верона 4, Сасуоло 3, Парма 3, Аталанта 3, Бреша 3, Милан 3, Удинезе (+1) 3, Рома 2, Фиорентина (+1) 1, СПАЛ 0, Каљари 0, Леће 0, Сампдорија (+1) 0.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар