ХОЛ: Тадић даје и леђима, АЗ у страшној форми пред Партизан!

Тим из Алкмара демолирао Спарту - 5:1! Овај Мален(и) има нешто у себи! Фантастични нападач ПСВ Ајндховена дао пет комада Витесеу у једном мечу и још једном исписао историју.

Фудбал 14.09.2019 | 23:28
ХОЛ: Тадић даје и леђима, АЗ у страшној форми пред Партизан!
Све може Душан Тадић. Толико му прија играње у Ајаксу, толико се у дресу Копљаника добро осећа да му успевају и невероватне ствари. На пример, да постигне гол – леђима.

Српски ас се без имало намере уписао у стрелце у победи Ајакса над Херенвеном – 4:1. Хунтелар је шутирао из слободног ударца, Тадић је стајао испред живог зида да завара госте, а лопта га је погодила у леђа и преварила чувара мреже Срца.

Успео је Херенвен после тога да се врати, да изједначи, али када је првак Холандије додао гас, гостима није било спаса. Меч који ће памтити одиграо је леви бек Николас Таљафико, који је постигао два гола, док је Тадић на свој конто додао и асистенцију за Шурса.

Страшну утакмицу одиграо је АЗ Алкмар, као да је хтео да запрети Партизану пред судар у Лиги Европе у четвртак у Хумској. Црвено-бели су демолирали Спарту са 5:1, а четири гола су постигли до краја првог полувремена.

Млади нападач Мирон Боаду, који има 18 година, био је двоструки стрелац за Алкмар, док се у стрелце два пута уписао и најбољи играч екипе Идриси.

АЗ је играо у саставу: Бизо, Свенсон, Влар, Вујтенс, Вијндал, Мидтсје, Де Вит, Купмајнерс, Стенгс, Идриси, Боаду.

Овај Мален(и) има нешто у себи! Фантастични нападач ПСВ Ајндховена дао пет комада Витесеу у једном мечу и још једном исписао историју.

Пре неколико дана нас је одушевио голом на дебију за Холандију против Немачке у Хамбургу, нема љубитеља фудбала који се није запитао ко је тај Донијел Мален који је онако мајсторски матирао Мануела Нојера, а вечерас је суперталентовани нападач ПСВ Ајндховена наставио да се представља у најлепшем светлу.

Нема шта, Филипсовци имају нову "златну коку" и дечака којег ће уновчити богато када за то дође време, а док богати клубови не покуцају на врата остаје им да уживају у његовим играма и историји коју млади Холанђанин пише из утакмице у утакмицу. А вечерас ју је исписао у великом стилу и то против Витесеа који је остао дужан ПСВ-у након што га је претходне сезоне саплео у борби за титулу, што му је Мален наплатио вечерас. С каматом.

ПСВ Ајндховен је славио са чак 5:0, а свих пет голова за Филипсовце дао је управо овај момак. Ногом са земље, главом из ваздуха, дечак од 20 лета је тукао по голу Витесеа из свих позиција и успео поново да уђе у истроију холандског фудбала. По неколико основа.

Прво, Мален је најмлађи фудбалер ПСВ-а који је постигао хет-трик у Ередивизији још од Закарије Бакалија који је то урадио 2013. године. Мален је и трећи најмлађи фудбалер (са 20 година и 238 дана) који је постигао четири гола за овај клуб на једној утакмици уз легандарне Вилија ван дер Куијлена и Ерика Вискала.

И на крају, најважнији податак: Донијел Мален је терећи фудбалер у историји ПСВ-а који је дао пет голова на једној утакмици. Поред њега то су учинили само Коен Дилен (1959) и Берт Тјунсен (1964). Мален(и) очигледно има нешто посебно у себи...

ХОЛАНДИЈА 1 - 6. коло

Субота

Ајакс - Херенвен  4:1 (2:1)
/Тадић 14, Таљафико 45, 58, Шурс 52 - Одгард 22/

АЗ Алкмар - Спарта  5:1 (4:1)
/Идриси 4, 45, Боаду 16, 33, Купмајнерс 81 - Харуи 2/

ВВВ Венло - Гронинген 2:1 (1:1) 
/Јебоа 12, Линтхорст 84 - Хрустић 44/

Утрехт - Емен 3:1 (1:0)
/Далмау 38, Керк 54, Баебек 90+6 - Де Лув 58/

ПСВ - Витесе 5:0 (3:0)
/Мален 18, 36, 46, 83. пенал, 89. пенал/ 



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар