ПЛ: Пуки и екипа тукли Сити!

Ливерпул сада има пет бодова вишка! Грешка и претерана опуштеност Отамендија кумовала трећем поготку Канаринаца - 3:2.  На "Енфилду" трљају руке: Опасни Норич срушио шампиона, 3 шута - 3 гола! Норич изненадио Манчестер сити, који ће после 5. кола Премијер лиге заостајати пет бодова за водећим Ливерпулом.

Фудбал 14.09.2019 | 23:07
ПЛ: Пуки и екипа тукли Сити!
Фудбалери Норича победили су на свом терену Манчестер сити резултатом 3:2 (2:1) у последњој данашњој утакмици петог кола енглеске Премијер лиге.

Шампион Чемпионшипа 2018/19 изненадио је првака Енглеске, затресавши мрежу из сва три шута која су ишла у оквир Едерсоновог гола.

Водили су "канаринци" 2:0 и 3:1, бранили се срчано, често са свих 11 играча и тако дошли до другог тријумфа ове сезоне.

Предност им је донео Кени Меклин, ударцем главом у 18. минуту, да би 10 минута касније Тод Кантвел дуплирао предност и шокирао Пепа Гвардиолу, чији тим је током двонедељне паузе очигледно испао из жељеног ритма.

Сити је у 45. минуту смањио заостатак преко Серхија Агуера, али најбољи стрелац Премијер лиге, Финац Тему Пуки, крунисао је почетком другог дела једноставну акцију и опет задао "грађанима" тежак задатак.

Увођење Кевина Де Брујнеа није нарочито помогло, јер у казненом простору Норича једноставно није било места да лопта прође до Тима Крула.

Новајлија Родри у 88. минуту је пронашао пут до мреже, али се испоставило да је тим поготком само ублажио пораз. Сити је преко Жезуса и Стерлинга у судијској надокнади времена имао две полушансе, међутим Крул је оба та ударца рутински зауставио.

Сити је сада други на табели са 10 бодова, пет мање од првопласираног Ливерпула, а у недељу ће Евертон и Арсенал имати шансу да га сустигну.

Какав шамар за Манчестер Сити! Норич је одржао час фудбала изабраницима Пепа Гвардиоле, одиграли су Канаринци феноменалан меч и једног од два главна кандидата за титулу тотално бацили под ноге. Норич је на крају славио са 3:2 (2:1) и на тај начин се сада Ливерпул налази на првом месту са пет бодова предности у односу на Грађане. Сити је све време био у заостатку, а на крају ни гол Родрија није помогао да Грађани дођу барем до бода.

Ако је Сити могао да се помири са тим што је просуо бодове у дуелу против Тотенхема, онда ово свакако није могао да очекује. Норич га је надвисио, надтрчао, једноставно је био бољи тим на терену и заслужено је дошао до три бода. Показао је Норич да није случајно у Премијер лиги.

Гостовања какво је ово Норичу знају да буду проблем за фаворите, игра се на мањим стадионима, специфична је атмосфера. Сити је стигао као велики фаворит, али се у првом полувремену није добро провео. Прошао је као бос по трњу.

Норич је изашао да игра без респекта, без страха и то му се исплатило. Већ у 18. минуту је Меклин дао гол после корнера када је био највиши у скоку.

Норич је наставио са таквим темпом и већ у 28. минуту повећао предност. Пуки је лепо прошао, заврнуо на другу страну и Кантвелу је преостало лакши део посла. Нико није могао да се начуди свему што се догађа на терену.

Морао је Манчестер Сити да одреагује, да вади кестење из ватре што пре, а добар замајац Грађанима дао је Серхио Агуеро. Центрирао је Бернардо Силва, а ко други, а Агуеро се нашао на правом месту и главом у смирај првог полувремена послао лопту главом у мрежу.

Сити је у наставку утакмице морао да крене офанзивније, а то је у исто време оставило више места Норичу да нападне преко контри. У једном таквом нападу је био Тему Пуки, али је траљаво шутирао. Сити је добио лопту убрзо, кренуо је из задње линије, Отаменди је био више него ноншалантан, изгубио је лопту, она је опет стигла до Пукија који такве шансе не испушта.

Сити је од 50. минута био у опасном сосу!

На крају тим Пепа Гвардиоле није успео да се извуче, иако је Родри дао гол у финишу. 

Резултати 5. кола:

Ливерпул - Њукасл 3:1 (2:1)
/Мане 28, 40, Салах 71 - Вилемс 7/

Брајтон - Барнли 1:1 (0:0)
/Мопеј 51 - Хендрик 90+1/

Манчестер јунајтед - Лестер 1:0 (1:0)
/Рашфорд 8п)/

Шефилд јунајтед - Саутемптон 0:1 (0:0)
/Ђенепо 66/

Тотенхем Хотспур - Кристал Палас 4:0 (4:0)
/Сон 10, 23, Ван Анхолт 21аг, Ламела 42/

Вулверхемптон - Челси 2:5 (0:3)
/Абрахам 69аг, Кутроне 85 - Томори 31, Абрахам 34, 41, 55, Маунт 90+5/

Норич - Манчестер Сити 3:2 (2:1)
/Меклин 18, Кантвел 28, Пуки 50 - Агуеро 45, Родри 88/

недеља:

Борнмут - Евертон 15.00
Вотфорд - Арсенал 17.30

понедељак:

Астон Вила - Вест Хем 21.00

ТАБЕЛА: Ливерпул 15, Манчестер сити 10, Тотенхем 8, Манчестер јунајтед 8, Лестер 8, Челси 8, Арсенал (-1) 7, Евертон (-1) 7, Вест Хем (-1) 7, Саутемптон 7, Кристал Палас 7, Норич 6, Барнли 5, Шефилд јунајтед 5, Брајтон 5, Борнмут (-1) 4, Њукасл 4, Астон Вила (-1) 3, Вулверхемптон 3, Вотфорд (-1) 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар