ФРА: Какво поподне у Паризу...!

Увреде, звиждуци, терање у бордел, па маказице Нејмара и победа у 92. минуту! Свеци једва савладали Стразбур у мечу који је обележио Бразилац.  Рен поново кикснуо, Бордо све завршио за девет минута! Победа Монпељеа над Ницом од 2:1.

Фудбал 14.09.2019 | 22:30
ФРА: Какво поподне у Паризу...!
Какво фудбалско поподне у Паризу. Најватренији навијачи Пари Сен Жермена су се поново дигли против Нејмара, прописно га извређали на утакмици против Стразбура (1:0), а на крају се радовали победоносном голу који је Бразилац постигао у другом минуту надокнаде. И то каквом...

Деловало је да Свеци немају никакву идеју, да ће гости предвођени српским дефанзивцем Стефаном Митровићем одолети пред скупоценом машинеријом и освојити вредан бод, а онда мајсторија у последњим минутима. Центаршут Абдуа Дијалоа с леве стеане и маказице у маниру правих мајстора што Бразилац и јесте.

Какав одговор Нејмара фановима Париза и то пред голом који се налази испод њихове трибине. Први старт Бразилца у дресу Светаца ове сезоне пратио је увредљиви транспарент на тирбини: "Нејмаре Сениоре, продај свог сина у Виља Мимозу", написали су навијачи ПСЖ-а, алудирајући на део Рио де Жанеира у којем је проституција најраспрострањенија.

На крају су добили сјајан одговор одличног Нејмара, којем је због офсајда ВАР поништио још један гол у последњим секундама утакмице. Како било, ПСЖ је испунио циљ и уписао нови првенствени тријумф иако није одушевио. А видело се и да не могу без своје најскупље звезде.

Мораће Томас Тухел да поради на томе до среде када га очекује окршај са Реалом из Мадрида у оквиру првог кола Лиге шампиона на истом месту, а видећемо и да ли ће фанови Париза променити мишљење након поклона који им је вечерас уручио Нејмар. 

Рен поново кикснуо, Бордо све завршио за девет минута! Победа Монпељеа над Ницом од 2:1.

Рен је на почетку шампионата везао три победе, али после тако доброг старта прво је поражен од Нице, а сада је и одиграо нерешено на гостовању Бресту што се свакако може окарактерисати као кикс. Био је то меч без голова - 0:0.

Можда је ово најреалнији резултат гледајући посед. Није то била узбудљива утакмица, Рен јесте дао гол у другом полувремену али је он био поништен због фаула и тако је бод остао у Бресту.

За разлику од Рена, у термину од 20 часова важну победу забележио је Бордо и то против Меца резултатом 2:0 (2:0).

Жирондинци играју солидно у последње време, везали су две победе и два ремија и полако се пењу на табели па ако будете играли француску прву лигу имајте Бордо у глави као незгодан клуб.

Бордо је цео посао одрадио за девет минута. У седмом минуту је дао први гол преко Бријана, а већ два минута касније било је 2:0, стрелац је био Де Превиј.

Важну победу забележио је и Монпеље против Нице на свом терену - 2:1. Ница је водила, али је домаћин преко Делора и Молеа успео да преокрене и дође до важна три бода.

ФРАНЦУСКА 1 - 5. коло

Петак

Лил - Анже 2:1 (1:0)
/Осмихен 39, Араухо 53 - Бахокен 87/

Амијен - Лион 2:2 (1:2)
/Жале 7, Бодмер 92 - Дембеле 9, 34/

Субота

Пари Сен Жермен - Стразбур 1:0 (0:0)
/Нејмар 90+2/

Бордо - Мец 2:0 (2:0)
/Бријанд 7, Де Превиј 9/

Брест - Рен 0:0

Дижон - Ним 0:0

Монпеље - Ница 2:1 (1:1)
/Делор 37, Моле 56 - Тамезе 34/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар