Александар Саша Ђорђевиц напушта кормило "Орлова"

Александар Саша Ђорђевић више није селектор кошаркашке репрезентације Србије.

Кошарка 14.09.2019 | 16:53
Александар Саша Ђорђевиц напушта кормило "Орлова"
Ђорђевић је после утакмице са Чешком на конференцији за медије саопштио да се повлачи са места селектора кошаркашке репрезентације Србије. 
 
- И'ам леавинг - рекао је Ђорђевић медијима по окончању последње утакмице Србије на Мундобаксету.  

Ђорђевић се кратко обратио и српским медијима:  

'' Да, рекао сам играчима. Ред је и време. То је то. Није било разговора о мом наставку, на мени је да се повучем, знам када човек треба да се повуче. Одлазим у тренутку када нисмо дошли до циља. То сам одлучио пре СП, али није у реду о томе сада да причам. Није било лако, велику захвалност дугујем Даниловићу, бишем председнику Ђиласу, који ме је поставио, хвала и Бодироги. Хвала свим играчима, заједно смо се дигли. Много им дугујем. Имали смо сјајну подршку свих,'' рекао је Ђорђевић. 

Подсетимо, кошаркашка репрезентација Србије освојила је пето место на Светском првенству у Кини, пошто је у Пекингу победила селекцију Чешке са 90:81 (20:20, 21:30, 28:12, 21:19).

(Курир)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зајебант

14.09.2019 15:47

Бити пети у свету је ипак успех...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

14.09.2019 16:19

Пети на свијету није никаква срамота. НИје срамота изгубити против финалиста СП велике Шпаније, велике Аргентине. Било је ту и пеха повреда Теодосића, смрт мајке Мицића и много чега. Ипак они су људи, велики су то спорташи - некад не иде све по плану. Ја сам лично против одласка Ђорђевића, међутим он добро зна шта је најбоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срђан

15.09.2019 15:06

Ајде не ботујте глупости. Срамота је што је ова сјајна генерација била жртвована да би Сале пет година вежбао на њима. Почео је тренерску каријеру од крова, а не од темеља и тако је направио медвеђу услугу и себи и репрезентацији. Могао је пет година да вежба на Партизану. То би му било много паметније, пошто му сви страни тимови дају отказ после само једне сезоне. Тако се не гради каријера и не стиче искуство. Стиче се само несигурност која се пренела и на репрезентацију. Ови момци су до сада морали имати најмање три злата, а они не знају ни како злато изгледа. Сале је као играч имао најбоље тренере и селекторе, па је могао освајати злата, а овим момцима је то било ускраћено. Требаће доста времена да се то поправи и они поврате самопоуздање проузроковано лошим и нестручним вођењем.