СК: Уморна и десеткована Србија намучила Бразил!

Српкиње поражене после трилера са Бразилом на старту Светског купа! Одбојкашице Србије поражене су од Бразила са 3-2 у сетовима (20:25, 25:23, 18:25, 25:22, 12:15) на старту Светског купа у Јапану.  Наше одбојкашице поразом започеле такмичење на Светском купу у Јапану поразом након пет сетова велике борбе.

Остали спортови 14.09.2019 | 14:39
СК: Уморна и десеткована Србија намучила Бразил!
Српкиње су отпутовале у Јапан непуних недељу дана након што су одбраниле титулу првака Европе у Турској.

Селектор Зоран Терзић није са екипом, већ је на његовом месту помоћник Александар Владисављев.

Србија је на почетак Светског купа дошла без доброг дела тима који је покорио Европу. Изостале су Тијана Бошковић, Бранкица Михајловић, Мина Поповић (повреда), Маја Огњеновић...

Ослабљена екипа Србије није добро почела меч и Бразиле, које су мотивисане и у јаком саставу дошле на Светски куп, биле су убедљиве у првом сету.

У другом сету су се ствари обрнуле и Србија је била та која је имала иницијативу. Бразилке су водиле само у једном тренутку, након што су направиле серију 5:0, али то није било довољно да се дође до 2-0.

Србија је наставила да игра добро и водила 11:8 у трећем сету, али су се Бразилке држале. Био је егал, 15:15, а онда је уследила фуриозна серија јужноамеричког састава за крај и ново вођство у сетовима.

Капитен Ана Бјелица преводила је овај састав, а веома добра и изузетно коришћена била је Бианка Буша, која је на крају меча имала преко 40 напада.

Током четвртог сета виђена је резултатска клацкалица, обе екипе су имале по три поена предности, али се у егалу ушло у финиш, било је 21:21.

Одличном завршницом Србија је успела да меч уведе у пети сет.

Селектор Владисављев је био приморан да већ на старту одлучујућег дела игре позове тајм-аут, јер је било 0:4.

Он је успео да раздрма своје играчице, које су направиле велику серију и повеле са 8:7. Али, ту није био крај драми.

Бразилке су поново дошле до +9, али се Бјелица и Буша нису дале, па смо видели ново изједначење.

Нажалост, на 12:13 ни Буша ни Бјелица нису успеле да прођу, Бразилке су успеле да дођу до меч лопте, а недуго затим да је искористе.

Наредни меч Српкиње играју у недељу од 7 ујутру против Сједињених Америчких Држава.

Женска одбојкашка репрезентација Србије, тазе (поново) шампион Европе одиграла је први меч на 13. издању Светског купа у овом заиста невероватном лету претрпаном такмичењима. Плаве су у Хамамцуу у првом колу прве фазе Светског купа пружиле одличну партију, али нису успеле против одлилчних Бразилки  - 2:3 (20:25, 25.23, 18:25, 25:22, 12:15) 

Први сет је релативно лако припао Бразилкама, али ни то није покварило расположење у нашем тиму који је пун самопоуздања наставио меч и стигао до изједначења. Трећи сет је био изузетно компетитиван, а резултат се стално мењао све док наше противнице нису стекле значајнију предност пред сам крај коју су и успеле да сачувају. Велика борба настављена је и у четвртом делу мечу где је прво Бразил стекао предност да би га потом губио у неколико наврата и коначнио изгубио. Одлучујући сет је готово од почетка ишао на воденицу ривалки које су заслужено на крају тријумфовале.

Али, ни пораз ни повремене лоше акцијеw нису онерасположиле Плави тим. Импонује расположење и стални осмеси наших играчица које су у Јапан дошле у знатно ослабљеном саставу, пошто је гро екипе која је прошлог викенда покорила по други пут узастопно Европу, остало код куће заједно са селектором Зораном Терзићем. Управио такав став их је довео до ситуације да се боре за тријумф проптив једне од најмоћнијих репрезентација света. 

Србија ће у другом колу, сутра од 07.00 по средњоевропском времену играти против ривалки из САД. Затим следе сусрети са Кенијом у понедељак (04.00), Аргентином у среду (04.00). и дан акснијке завршни против Холандије (04.00). Наредна три кола наш тим ће одиграти у Тојами, а последње три утакмице у Осаки.

За разлику од претходних година, Светски куп није квалификационо такмичење за Олимпијске игре, резултати Светског купа ће репрезентацијама учесницама донети бодове за ранг листу ФИВБ. Све утакмице из Јапана директно преноси ТВ Спорт Клуб.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар