Ђоковић отворено о плановима за будућност

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић отворено је говорио о проблемима са повредом и плановима за будућност.

Тенис 13.09.2019 | 22:34
Ђоковић отворено о плановима за будућност
Ђоковић је открио колико му значи да престигне Рафаела Надала и Роџера Федерера по броју освојених Гренд слемова.

Светски "број 1" је казао да су му рекордни битни, али не битнији од породице.

"Да ли је то битније од времена које проведем са породицом? Да ли је битније од здравља или нечег сличног? Не, није. Пролазим кроз процес и потпуно сам, стопроцентно, искрен и отворен према вама. О свему сам причао са женом, са родитељима и браћом, јер сам желео да чујем шта они мисле. Тренутно се, приватно и професионално, налазим у специфичној ситуацији", казао је Ђоковић за "ЦНБЦ" и додао:

"Отац сам два анђела и време које проведем са њима је посебно. Не желим да протраћим то време и онда да се у неком тренутку живота осврнем на прошлост и видим да нисам био ту током најбитнијих тренутака њиховог одрастања".

Да ли Новак може да замисли живот без тениса?

"Да и не. Могу да га замислим јер се не плашим да останем без њега. Осећам се срећно због доста других ствари, али кажем и да не могу да га замислим јер чак и када не будем професионални тенисер и даље ћу бити укључен у тај спорт", истиче Ђоковић.

Он је открио и планове за будућност.

"Желим да имам своју тениску академију и да пренесем сво знање које сам стекао људима око мене и новој генерацији српских тенисера", додаје Новак.

Подсетимо, тридесетдвогодишњак из Београда је на УС опену морао да преда меч осмине финала Стену Вавринки због превеликих болова у рамену.

"Некада морамо да жртвујемо одређене ствари. Некада једноставно постоје ствари које смо дуго радили, али више не функционишу", одговорио је Новак на питање о томе како подноси тешке тренутке у каријери.

(Б92)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xxxx

14.09.2019 11:20

Мозе да замисли зивит без тениса , зарадио је довољно пара да нетреба висе да игра тенис. Сад игра због уговора које је потписао а инаце би он сад напустио тенис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У страха су велике оци

14.09.2019 21:56

Не игра он тенис због уговора,он воли тенис. Њему је тек 32 године,има он времена за све у зивоти. Него ми се цини да је несто друго,повреде свакако,али има и другиг вјетрова. Не бих да коментарисем приватни зивот. Ста год он одлуци,увјек це бити Нас Новак!