Лазар Марковић већ на терену?!

Можда у завршници гостовања Пролетеру.

Фудбал 13.09.2019 | 21:28
Лазар Марковић већ на терену?!
Најатрактиније појачање Партизана овог лета могло би да дебитује само 11 дана после потписа. Вратио се Лазар Марковић међу црно-беле у фото-финишу прелазног рока, а како ствари стоје у плану је да се на терену појави већ на првој наредној такмичарској утакмици.

Освајач Купа Србије у суботу од 20.45 гостује на “Карађорђу“ новосадском Пролетеру, а према наговештајима из “Земунела“ крилни фудбалер има велике шансе да упише који минут у осмом колу Суперлиге. Наравно, с обзиром на дуго одсуство не планира Саво Милошевић одмах у ватру да гурне популарног Маркеца, међутим, ако резултат буде дозволио, очекује се да 25-годишњи фудбалер добије шансу у последњих 15, 20 минута.

Такво размишљање у стручном штабу Партизана појавило се увидом у физичку спрему Лазара Марковића и утиском да, иако дуго није играо, не заостаје много за фудбалерима који су прошли припремни период и већ ушли у такмичарски ритам. Разумљиво, није још на нивоу да почне или издржи цео меч, али тих фртаљ сата би без проблема могао. Поготово што после судара са Пролетером чекају црно-беле два далеко инспиративнија сусрета, пошто наредног четвртка у Хумску 1 стиже АЗ Алкмар на старту групне фазе Лиге Европе, а у недељу 22. септембра на истом месту је заказан 161. вечити дерби. За те дуеле Милошевићу је потребна, између осталог, пробојност по боку и(ли) реализација, а Марковић је нарочито у првом мандату на Топчидерском брду показао да може да буде од велике користи.

Још нешто: без обзира што је ове године одиграо само 45 минута, још у фебруарском гостовању Фулама код Вест Хема, шансе Лазара Марковића да га Гробари опет виде на делу расту и због опредељења Партизанове струке, доказане потезима које су вукли током лета. На пример, ни Такума Асано, ни Бирбас Натхо нису били физички спремни по доласку у Београд, али су дебитовали после само неколико дана. Јапанац против Малатије, Израелац у судару са Молдеом и обојица су оставила врло добар утисак на премијерама.

Може ли тако и брзоноги Чачанин?

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар