Саторански уочи судара са Србијом...

Мислио сам да ће да буду шампиони! “Јасни су фаворити, али не можеш увек да добијаш ако се кладиш само на фаворите”, каже понајбољи играч Чешке.

Кошарка 14.09.2019 | 08:19
Саторански уочи судара са Србијом...
Јан Весели није могао због повреде, очекивало се да ће Чешка бити топовско месо за највеће кошаркашке силе. А онда је на сцену ступио Томаш Саторански и ево Чеха у борби за пето место на табели. Феноменални плејмејкер који је овог лета прешао из Вашингтона у Чикаго игра кошарку живота. У просеку бележи 15,9 поена, уз 8,9 асистенција и 6,1 скок по мечу. Невероватан је. И народ то осећа, па њихову кошаркашку репрезентацију у Кини бодри и легендарни хокејаш Јаромир Јагр, а сви знамо шта његово име значи у Чешкој.

“Невероватно. Чујем да људи избегавају да иду на посао да би нас гледали. Искрено, нисам могао да помислим да ће се то десити за мог живота. Фантастичан осећај”, каже Саторански после победе над Пољском у разигравању за пласман од петог до осмог места.

У четвртфиналу ипак нису могли против Аустралије.

“Били смо разочарани, али много је тога ишло против нас. Блејк Шилб је поново играо са повређеним чланком, морам да му одам поштовање због тога, видиш да га боли, али он инсистира да игра. То говори нешто о овом тиму. На крају крајева, завршићемо турнир испред САД”.

А да ли могу и испред Србије са којом ће се борити за пето место?

“Пре почетка турнира мислио сам да ће они бити шампиони. За мене, Србија је једна од најбољих екипа на свету, али овај турнир показује да је сваки меч различит и да је све могуће. Чак и ако се кладиш на фаворите, не можеш стално да добијаш. А Србија је јасан фаворит пред дуел са нама. Међутим, ми ћемо да учинимо све да им закомпликујемо живот. У исто време, желимо да уживамо у овој утакмици, јер можда се никад неће поновити”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар