Тај несрећни српски рукомет...!

Андреа Лекић прецртана, селектор не зна да је оперисана! Уочи почетка квалификација за Европско првенство 2020. године. . .

Остали спортови 13.09.2019 | 23:10
Тај несрећни српски рукомет...!
Селектор Љубомир Обрадовић објавио је списак од 20 рукометашица на које ће рачунати у дуелима са Швајцарском и Словачком на старту квалификација за Европско првенство 2020. године, нормално је негде и да буде малих дилема и замерки - увек је тако са списковима - међутим, српски рукомет не би био то што јесте кад би све остајало на варницама. Не, у српском рукомету мора да гори, а и сада је тако, пошто је Обрадовић са списка прецртао и убедљиво најбољу – Андреу Лекић.

Није међутим ни само одсуство Лекићеве једино контроверзно. Већ и разлози због којих она није у тиму.

“Немам посебан коментар, нико ме није питао зашто је нема пре утакмице са Пољском, ни пре ЕХФ недеље у Шпанији. Медицинско особље није добило ништа, ни усмено, ни писмено, о њеној повреди, ако је била повређена. Списак је направљен објективно, одговорно. Одговарам за списак. Зашто нема Андрее? Исто питање може да се постави када је реч о било којој другој играчици”, одговара Обрадовић у саопштењу које је медијима поделио Рукометни савез Србије.

Из Спортског журнала ипак сазнајемо да је Андреа Лекић меч са Пољском пропустила јер је 7. маја имала интервенцију. Али како сазнајемо ми  - тако изгледа сазнаје и сам селектор?

“То медицинско особље репрезентације не зна. На пследње две акције је није било, ја не знам да је била повређена… Како да знам кад ме нико није обавестио. Што ми ниси јавила?”, питао је Обрадовић новинарку Спортског журнала Марији Стојановић, а кад му је онда рекла да су у операцији Лекићеве писале и новине он је одговорио:

“Не читам новине сваки дан”.

Рекло би се: уобичајено стање кад је рукомет у Србији у питању. Као да лагано клизи у аматеризам?

ТИМ СРБИЈЕ

Голмани: Јована Рисовић (Подравка Вегета, Хрватска), Кристина Граовац (Муратпаша, Турска), Катарина Томашевић (Сомбатели, Мађарска)

Лева крила: Сања Радосављевић (Вац, Мађарска), Тимеа Милошевић (Кишвардаи, Мађарска), Дијана Радојевић (Мерињак, Француска)

Пивоти: Драгана Цвијић (Букурешт, Румунија), Слађана Поп-Лазић (Брест, Француска), Јована Милојевић (Заглебје Лубин, Пољска)

Десна крила: Жељка Николић (Мунисипал Крајова, Румунија), Ана Којић (Крим Меркатор, Словенија)

Бекови: Јована Стоиљковић ( Шамбреј Турен, Француска), Марија Обрадовић (Ерд, Мађарска), Сања Вујовић (Будућност, Црна Гора), Јелена Трифуновић (Мунисипал Крајова, Румунија), Тамара Радојевич (Кишвардаи, Мађарска), Кристина Лишчевић (Влчеа, Румунија), Јелена Лавко (Ерд, Мађарска), Анђела Јањушевић (Шиофок, Мађарска), Дијана Штевин (Селес Сур Бел, Фрацуска).

Иначе, Србија европске квалифиакције почиње 25. септембра сударом са Швајцарском у Краљеву, а четири дана касније игра против Словачке. У групи се налази још селекција Русије. Две најбоље селекције из сваке групе избориће пласман на такмичење које ће бити одржано у Данској и Норвешкој од 4. до 20. децембра 2020. године са финалним викендом у Ослу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар