Сале о тиму, заједништву и значају "једног доброг доручка"...

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић је рекао да је његова екипа тим онда када игра као тим.

Кошарка 13.09.2019 | 11:29
Сале о тиму, заједништву и значају "једног доброг доручка"...
Његови изабраници су славили у дуелу са САД и у суботу ће играти против Чешке за пето место на Светском купу.

"Мислим да је очигледна велика жеља и спортска дужност да реагујемо на овакав начин. Ми јесмо тим када играмо као тим. Ми јесмо група која дуго ради заједно, знамо шта нам је чинити на оваквим мечевима, некад иде то у једном, некад у другом смеру, али увек треба инсистирати на заједништву. Треба играти кошарку заједно и у поразу и у победи. Увек заједно. То је оно на чему смо мало инсистирали, причали... Са моје стране, трудио сам се да их мотивишем, иако, верујте да је можда остало врло мало... Треба човек да покаже срећу после овакве утакмице, требало би да човек каже, то је то, за то смо се спремали, играли, доказали смо да можемо да играмо добру кошарку. Нажалост, сада играмо само за част и да максимално отпоштујемо такмичење и то је то", рекао је Ђорђевић.

Он је констатовао да је амерички тим на старту меча и даље био под шоком због пораза у четвртфиналу.

"Ми смо имали један мали, кратки тренинг, сигуран сам да они нису. Завршили су касно утакмицу, верујем и да су се припремали за неког другог, да ли су се за нас припремали, не знам... Ми смо отворили на одличан начин, изванредним шутем са дистанце, а после смо нашли и унутрашњу игру која је фалила у првом полувремену јер смо наставили да тражимо те шутеве. Одиграли смо са добром контролом, са мало изгубљених лопти. На крају, кључ је био да не примамо брзе поене, то смо успели врло добро да урадимо, да тимски бранимо транзицију, а не индивидуално и то је цела прича", рекао је Ђорђевић.

Он је говорио и о напорима које преживљавају играчи због распореда утакмица и истакао важност "једног доброг доручка", за опоравак екипе после одиграног меча.

"Много ствари се издешавало од почетка, ја нисам причао о томе, нити ћу, нити сада имам жељу ни потребу за тим. Анализираћемо другом приликом", истакао је Ђорђевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар