Мицић: Вратили смо се!

Такав је наш посао - некада победиш, некада изгубиш. . .  Плејмејкер "орлова" задовољан реакцијом на пораз од Аргентине, али истиче да је наш тим имао више времена за опоравак после четвртфинала, него кошаркаши САД.

Кошарка 12.09.2019 | 16:33
Мицић: Вратили смо се!
Василије Мицић оценио је да су Србија и САД по квалитету били достојни финалне утакмице Мундобаскета, али да су после разочаравајућих пораза у четвртфиналу морали да се мотивишу за утешне утакмице, за пласман од 5. до 8. места.

"Пре турнира су многи мислили да ће се ове две екипе састати у финалу и мислим да је по квалитету било реално да се то деси. Нажалост, нисмо одиграли најбоље против Аргентине", рекао је Мицић на конференцији за новинаре.

"Орлови" су из борбе за медаље елиминисани у уторак, а Американци у среду, па су морали на паркет дан за даном.

"Они евидентно нису били потпуно спремни за почетак меча, јер су дан раније доживели разочарање. Дошли су овде са великим очекивањима, али то је нормално за наш посао - некада победиш, некада изгубиш. Ми смо извукли поуке из претходне утакмице и мислим да смо данас били спремнији од САД. Честитам нашем противнику на доброј утакмици, а саиграчима и тренерима на важној победи".

Плејмејкер српске селекције остао је на Мундобаскету иако је на крају друге групне фазе добио тужну вест. После дуге болести преминула му је мајка.

Против САД је био међу нашим најбољим појединцима.

"Дали смо све од себе. Важно је научити нешто из пораза и мислим да смо ми то урадили. Почели смо добро и били веома мотивисани, јер смо ово видели као шансу да вратимо понос. Повели смо убедљиво, добро контролисали меч у другом полувремену после њиховог повратка и привели га крају како треба. Срећан сам што смо показали реакцију и мислим да смо заслужили да победимо", рекао је Мицић.



Александар Ђорђевић са изабраницима у петак лети за Пекинг, а тамо их против Чешке или Пољске очекује дуел за пето место. Термин утакмице је субота у 14 часова по средњеевропском времену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар