Драгиша Бинић: Не величајте Бајерн!

Чак и Тотенхем има квалитетнији тим! Један од јунака Звездине победе у Минхену пре 28 година, каже да црвено-бели у мечу првог кола Лиге шампиона не смеју да се уплаше и оријентишу само на дефанзиву.

Фудбал 13.09.2019 | 13:42
Драгиша Бинић: Не величајте Бајерн!
Драгиша Бинић изјавио је за "Спортски журнал" да његова генерација, екипа Црвене звезде која је 1991. у Барију освојила Куп европских шампиона, није марила за име противника и да је то један од разлога што је у првом полуфиналном мечу успела да као гост савлада моћни Бајерн.

Брзоноги крилни нападач асистирао је Дарку Панчеву за изједначујући погодак, а потом упослио и Дејана Савићевића, који је претрчао Јиргена Колера и поставио коначан резултат 1:2.

Двадесет осам година касније, тим Звезде под вођством Владана Милојевића почеће други узастопни наступ у групној фази Лиге шампиона управо утакмицом против Бајерна у Минхену (среда, 21.00).

"Наши наследници могу много, само ако се не буду уплашили и искључиво бранили. Што мање паралелних и пасова уназад, уз рационално трчање, допуњавање, правовремено придодавање и жељу за победом! Звезда има добре играче, способне да агресивном игром збуне противника и не би их ваљало оптерећивати величином Бајерна и његових појединаца. Бајерн није баук, није Барселона, ни Реал. Чак и Тотенхем има квалитетнији тим", без пардона каже Бинић.

Подсећајући на први меч полуфинала из 1991, у коме су црвено-бели припремили "терен" за оно што је уследило пред 90.000 навијача у Београду (2:2, аутоголом Аугенталера), Бинић истиче да је та Звездина екипа била специфична због великог самопоуздања, које није било типично за тимове из тадашње Југославије.

"Били смо незаинтересовани за име противника. Тако се ни за Бајерн нисмо посебно припремали, нити страховали. Напротив, они су били у проблему како да са десеторицом играча и голманом сачувају мрежу! Требало им је дупло више играча да би покрпили рупе у линијама, нису знали кога треба да чувају".

Упитан ко би у среду могао да одиграо као он, Панчев и Савићевић у поменутој победи, навео је имена Марка Марина, Матеа Гарсије и Алексе Вукановића.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар