Ђорђевић: Шпанци су се припремали само за нас!

Не знам зашто сви прескачу Аргентину? Против САД да одиграмо за понос! Селектор Србије о наредном противнику, а наравно још мало и о елиминацији у четвртфиналу.

Кошарка 12.09.2019 | 08:00
Ђорђевић: Шпанци су се припремали само за нас!
Ништа од медаље, а ништа ни од директног пласмана на Олимпијске игре. Српски репрезентативци мораће да закопају дубоко не би ли пронашли мотив да одиграју и разигравање за пласман од петог до осмог места. Ако ништа друго, бар ће име противника у првој од две такмичарски небитне утакмице за крај Мундобаскета пробудити интересовање и јавности, а и саме екипе. Јер ипак не игра се сваки дан против САД, без обзира на то што ни Американци нису у најјачем саставу.

Селектор Александар Ђорђевић нада се зато да ће Орлови колико-толико поправити утисак пре но што напусте Кину.

“Противник о којем не треба да трошим речи. Француска је одиграла мирну, зрелу утакмицу с доста јасноће, где и како да их нападну. Имају много атлета на нивоу као САД. Искористили су своје искуство из европских лига, не само из НБА да исконтролишу утакмицу до краја“, рекао је Ђорђевић и додао:

“Пред нама је велики противник. Искрено, спремали смо се за оба ривала, али више за Французе мислећи да ћемо њих срести, јер смо очекивали да бисмо могли да се боримо с њима за Олимпијске игре. Али, до тога неће доћи. Чека нас утакмица за престиж, за понос, за спортски рат, да одиграмо храбро и паметно као и досад, скоро увек“.

Утакмица ипак нема резултатски значај?

“Бићемо максимално мотивисани. Као и они. Свака утакмица на Светском купу је изузетно значајна за све нас, иако нема такмичарски значај. Ово су две репрезентације које су на папиру биле међу фаворитима за медаљу. Може бити велики изазов, ја то тако схватам“.

Каква је атмосфера у тиму после неочекиваног испадања у четвртфиналу?

“Свима је криво због, сви су желели до последње капи зноја победу и сви смо радили за то цело лето. Није лако. Професионалци смо сви, треба се подићи. Треба затворити причу од јуче, спремати се за следећу утакмицу“.

Морамо ипак још мало да се вратимо у прошлост. Чини се да је пораз од Шпаније уздрмао екипу?

“Не знам зашто се прескаче Аргентина? О њима сам говорио шест месеци. Не знам да ли постоји репрезентација која је освојила злато као аргентинска на Олимпијским играма 2004. године. Ми смо се састали с њима пред Олимпијске игре у Рију 2016, тада се догодила смена генерација. Били су ту играчи старе гарде, плус млади играчи из данашње поставе који су преузимали штафету. Имају сада три плејмејкера са Вилдозом који играју у Евролиги годинама. Они су изузетно дигли своју репрезентацију. Јучерашња утакмица као данас Француска и САД. Они немају много да изгубе, ми имамо. Тако је било и са Француском против САД“, прича Ђорђевић и наставља:

“Шпанци су се спремали само за нас, хтели су да избегну Американце, као и ми. Имали смо контролу утакмице на почетку, онда се нешто десило, променило. Гледајте, знате то и ви, јако је тешко устајати у пола шест ујутру, па да путујемо по пет-шест сати и онда се укључимо у другу утакмицу. Свако од играча ове утакмице гледа с великим поносом. Сад нас чека велики дуел репрезентација које значе светској кошарци. Није било времена за претеране анализе, морамо да се окренемо утакмици која нас чека“.

Доста о томе за сад. Хајмо опет још мало о сусрету с Америма...

“Сви ми носимо у себи понос, тугу, радост која ће, надам се, доћи. Сви играмо због тога. Морамо да се подигнемо, да одиграмо мушки, с поносом. И они су уздрмани потпуно. Била је утакмица без енергије, спринта, жестине за утакмицу таквог значаја“.

Да ли ћете да искористите француски рецепт за сусрет?

“Ми имамо наше рецепте који хоћемо да искористимо против њих. Видећемо шта је и Француска направила, али гледаћемо нас“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИБА Баскетбалл

Коментари / 0

Оставите коментар