Мачванова порука: Треба бити Србин и када се губи!

Капитен из Истанбула 2017. подржава Орлове и после пораза од Аргентине.

Кошарка 12.09.2019 | 11:29
Мачванова порука: Треба бити Србин и када се губи!
Штета, велика штета. Имала је Србија велику шансу да дође до борбе за медаље на Светском првенству у Кини, данас би, да је победила, стигла у полуфинале, али Аргентина нам је распршила све снове.

Били су бољи, а Орловима је недостајало мало и жеље, мотивације. Можда би значило да је Милан Мачван био на паркету, али капитен Орлова из Истанбула пре две године никако није могао да заигра јер је имао две тешке повреде у протеклом периоду.

Ипак, он није клонуо духом после пораза од Аргентине... Имао је поруку подршке ка својим саиграчима и пријатељима. Али и навијачима.

"Треба бити Србин и када се губи. Србија до Токија, главу горе и идемо по Олимпијске игре", написао је Мачван.

Директан пласман на Олимпијске игре 2020. године обезбедиће две европске селекције. Једна ће вероватно бити Шпанија, која је управо избацила Пољску у четвртфиналу Мундобаскета. Да би Србија уопште добила шансу да се такмичи за ту другу визу потребно је прво да ниједна друга европска селекција не прође у полуфинале.

Дакле, навијамо да САД победе Француску, а да Аустралија елиминишу Чешку што би према очекивањима и требало да се деси. 

Како било, ако САД и Аустралија оправдају улогу фаворита разигравање за пласман од петог до осмог места ће суштински бити мини квалификациони турнир за ОИ на коме би учествовале репрезентације Србије, Француске, Чешке и Пољске.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сале

12.09.2019 11:09

Браво и кад губиш ако си Србин, ти си побједник. Само тако наставите бити Срби.

ОДГОВОРИТЕ