''Срећан сам што сам дио битке са Роџером и Новаком!''

''Желим пехар више!" Рафаел Надал је титули на Ролан Гаросу додао и успех на Флашинг медоузу.

Тенис 11.09.2019 | 20:21
''Срећан сам што сам дио битке са Роџером и Новаком!''
Шпанац је у великом финалу УС Опена победио Данила Медведева из Русије, 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 после непуних пет сати на терену, у мечу за памћење.

Надал је тако стигао до 19. Гренд слем трофеја који ће му свакако много значити, пре свега јер је близу да изједначи рекорд Роџера Федерера, али сада има велике шансе да до кртаја године преотме и прво место на листи Новаку Ђоковићу.

Шпанац се после 2:0 суочио са жестоким одговором Медведева, меч је отишао у пети сет у којем је тенисер из Манакора показао препознатљив шампионски нерв када је одиграо најбоље када је било најпотребније.

"Последња три сата меча била су веома веома интензивна. Веома тешка како ментално, тако и физички. С друге стране, и Данил је заслужан за све то, начин на који се борио, како је играо, то је било шампионски. Свака му част. Заиста верујем да ће имати још много прилика за победе", изјавио је Надал.

Рафа каже и да је ово био један од оних "посебних" мечева.

"Све су то посебни мечеви, та Гренд слем финала, и овај је био један такав. зар не? Начин на који је меч постао тако драматичан на крају, то овај дан чини незаборавним, постао сам део историје овог спорта. Јако сам срећан. Овакви трофеји ми много значе. Лично задовољство осећам јер сам успео да изгурам кроз све те тешке тренутке на крају. Покушавам да контролишем емоције, али све ово на крају је заиста било невероватно", додао је Рафа.

На крају меча, на видео биму су приказани мечеви на којима је Надал освајао Гренд слем титуле, био је видно узбуђен у том моменту.

"Сви ми старимо, на неки начин је то и добро. Када видим кроз шта сам све пролазио помислим како је добро што сам и даље ту. Прошао сам кроз тешке моменте, посебно физички. Када имате такве проблеме, тада и она ментална страна постаје још тежа и захтевнија, зар не? Наравно са су током гледања видеа биле присутне и емоције, сви ти моменти су ми пролазили кроз главу. Покушао сам да се контролишем, али понекад је то било немогуће", причао је о сузама које су му се појавиле током церемоније проглашења победника.

Неибежна питања била су и у вези те трке између њега, Новака и Роџера по броју Гренд слем трофеја.

"Увек кажем исту ствар: Желео бих да будем тај који ће имати једну титулу више, али о томе не размишљам и не излазим на тренинг свакодневно, нити играм тенис због тога. Играм га зато што га волим. Не могу да мислим само о Гренд слемовима. Тенис је више од тога. Морам да мислим и на остале ствари. Играм да бих био срећан. Победа данас ме чини супер срећним. Пре неколико недеља сам победио и у Монтреалу и то ми је такође било значајно. Није за поређење, али то такмичење, ако привлачи публику и интересовање, свакако је добро за наш спорт, зар не? Осећам се почаствованим да будем део те битке. Све што сам у каријери постигао је већ превазишло моја очекивања, све о чему сам сањао. Да, волео бих да будем тај са једним пехаром више, али нећу бити ништа више нити мање срећнији ако се то догоди или не догоди. Оно што ми даје то лично задовољство је чињеница да сам дао све од себе. С те стране сам веома миран и задовољан собом", закључио је шампион УС Опена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар