Митровић у Топ 10 листе стријелаца у историји Србије!

"Деветка" репрезентације Србије има 15 голова у дресу Србије од почетка 2018. године. . . И не мисли да се заустави!

Фудбал 09.09.2019 | 11:48
Митровић у Топ 10 листе стријелаца у историји Србије!
Србија је у суботу доживела и други пораз у квалификацијама и практично остала без шанси да се диркетно, кроз квалификациону групу "Б", пласира на Европско првенство 2020.

Португал је готово рутински савладао "орлове" у Београду (2:4), а једна од ретких светлих тачака у нашем тиму био је Александар Митровић, који се читав меч "рвао" са противничким штоперима, можда и трпео неправду судије Џунејта Чакира, да би на крају постигао и гол.

Побегао је чувару и страшним ударцем, готово из ината, "пробио" мрежу Руија Патрисија, а то је значило и да се "Митрогол" пробио на листи најбољи стрелаца у историји репрезентације.

Александар Митровић, који и даље има само 24 године, постигао је свој трећи гол у квалификацијама за Европско првенство 2020. године, а на свом конту у дресу "орлова" сада укупно има 26 погодака - на само 50 наступа!

То значи да се Митровић "ушуњао" на листу ДЕСЕТ најбољих стрелаца у историји државног тима, надмашивши учинак Златка Вујовића (25).

Сада је Митровић изједначен са по 26 голова са Предрагом Мијатовићем и Боривојем Костићем, док су испред и не тако далеко од њега још Тодор Веселиновић (28), Душан Бајевић (29) и Рајко Митић (32), док ни они испред њега нису неухватљиви.

По 37 голова у дресу државног тима дали су Саво Милошевић, Благоје Марјановић и Милан Галић, док је најбољи стрелац Стјепан Бобек (38).

Митровић пред собом има још најмање десет година каријере, где ће на крају завршити?

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Висковицц

09.09.2019 11:58

Зар није Рајко Митић играо за СФРЈ ????

ОДГОВОРИТЕ