Брнабић: Ревизија историје је застрашујућа

 Ревизија историје која се дешава у Хрватској је заштрашујућа, не само за Србију и регион већ за цијелу Европу, изјавиле је предсједница Владе Србије Ана Брнабић, упозоравајући да је то проблем који превазилази Србију, већ је то проблем ЕУ.

Србија 08.09.2019 | 21:02
Брнабић: Ревизија историје је застрашујућа
Премијерка је за ТВ Н1 рекла да је све више инцидената у Хрватској, напада на, како је истакла, мало осталих Срба, као и да ти инциденти нису избјегли ни повратнике.

"Мислим да се њихова цела (изборна) кампања заснива на Србији и ко може да буде већи националиста у негативном смислу речи. То не доприноси односима, шта год Србија уради, Хрватска на то гледа као на провокацију. Легитимно је да пошаљеш делегацију да ода почаст жртвама на једном од највецих стратишта Срба, Јевреја и Рома на целој територији Европе, жао ми је што то Хрватска није дозволила", рекла је Брнабићева поводом одлуке хрватских власти да не дозволе улазак на територију Хрватске делегацији Војске Србије која је требало да присуствује комеморацији у Јасеновцу.

На питање да ли је могућ разговор, Ана Брнабић наводи да то не зависи од Србије, која је, како је истакла, увијек спремна за дијалог.

"Нажалост, док код њих траје кампања, не видим да су отворени за разговор и поруке које воде ка нормализацији односа. Та ревизија историје која се дешава у Хрватској је заштрашујућа и не само за Србију и регион већ за целу Европу, и то је проблем који превазилази Србију, то је проблем ЕУ", каже српска премијерка.

Ана Брнабић је поздравила и одржавање прве "Параде поноса" у Босни и Херцеговини.

"Желим све најбоље, није ишло лако ни код нас. Могу људи да се слажу или не слажу, да имају различита мишљења, али насиље није одговор. Желим све најбоље. Мислим да то показује отвореност и степен демократичности друштва", казала је Брнабићева, преноси Н1.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

пендрек

08.09.2019 19:08

Господјо Брнабиц у Сарајеву није било никаквог насиља,парада поноса просла без и једног инцидентна мозда вам то говори несто у поредјењу парада које се прије одрзавале у Загребу и Београду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

08.09.2019 19:35

Чуј, "парада"?! Ама, клоните се нормалног свијета с натурањем ваших настраности и менталних деформитета! Коме је нормалном до вас?! Затворите се у собу и радите шта вам воља! Који мој то још натурате свима?! Схватите да је 99,99% свијета по том питању нормално и скините се више с главе нормалних људи!

Name

Алан Форд

08.09.2019 19:47

Господине Брнабић, ваша и наша демократија??? Не знам шта сте гледали и гђе сте били????

Name

Дора

08.09.2019 20:15

Параде поноса се треба назвати парада стида, а сад друго забранили рвати српској делегацији улазак у њихову лијепу српском крвљу натопљену, мислим да непостоји диљих и нецивилизованих људи као штосу рвати, треба их тужити страсбуру нека цијели свијет види каквису то нецивилизовани дивљи олоши и смрадови, Какве је луђаке примила Еуропа у своје цланнице фујиии.

Name

Ре Алан Форд

08.09.2019 20:21

Вече демократије од ове БиХ нема и непостоје. Свакојаки идиоти дјеле мишљења уништавају властиту земљу, подржавају злочин, својатају, сију зло, пљачкају, тумаче законе како они мисле итд а да низати неодговарају због тобожњих националних интереса. Е нема ту никаквих националних интереса све је то за свој интерес створити сто већу политичку кризу то већи алиби за пљачку. Да то схвати народ већ сутра бих било хиљаде политичара на оптуженици клупама. Овако само мозе бранити свако своје лопове

Name

Ама

09.09.2019 08:55

свако своје лопове брани!!прије це бити то!!а за народ само фарса!!!јис од рата траје хаос !народу треба сигурност !закон за све једнак и правна дрзава !Дезорјентисан немоцан опљацкан од политицара и њихових тајкуна !па се бахате у својем царству!!а народ је од рата до данас растјеран без застите!!! политицко тајкунска хоботница хара балканом !!!демократија балканска остаце у историји страдања и пљацкања народа од политицких партија и тајкуна подобних урусили систем !дно дна у 21 вијеку