ЕП: Чистог образа напустили терен...

Орлови верују да је у овом тренутку ово био њихов максимум против тако квалитетне селекције као што је Португалија.

Фудбал 08.09.2019 | 12:26
ЕП: Чистог образа напустили терен...
Још један непријатан пораз Србије у квалификацијама за Европско првенство је архивиран. Није било болно као против Украјине, напротив, било је и момената обећавајуће игре, али недовољно да би се угрозила победа тако квалитетне селекције као што је Португалија.

Искусни везиста Немања Матић, заједно са Луком Миливојевићем, трудио се да на све могуће начине заистави креативне играче селекције Фернанда Сантоша.

"Честитао бих момцима на борбености, сви дали максимум, чистог образа смо напустили терен. Португал је славио заслужено, искористили су свој индивидуални квалитет, искуство, брзину, постигли четири гола. Демонстрирали су због чега су освојили Европско првенство, наша санса кроз ове квалификације је сведена на минимум. Нисам разочаран јер смо дали максимум у овом тренутку против снажне екипе. Португалци су искористили индивидуални квалитет, Гуедеш је код другог гола сам себи створио сансу. Види се све, није случајно то што су прваци Европе. Можда бисмо да није било четвртог гола, после насег трећег, стигли до изједначења. Мораћемо убудуће доста паметније да играмо, пуно тога може да се научи из ове утакмице", поручио је Матић.

Искусном асу Манчестер јунајтеда ово је био први меч у квалификацијама за Европско првенство, као и први старт у сезони, али је задовољан на који се начин носио са противницима.

"Дао сам максимум у овом тренутку, као и остали. Мислим да сам одиграо коректно", закључио је Матић.

Млади штопер Никола Миленковић је кумовао прво примљеном голу, заједно са голманом Дмитровићем, али је у другом полувремену поготком главом вратио Орлове у живот. Током читавог меча водио је жестоке битке са снажном навалом првака Европе.

"Не можемо да будемо задовољни. Теска и компликована утакмица, јурили смо резултат целу утакмицу. Португал је искористио све шансе. Имали смо велику жељу за бољим резултатом, дали смо све од себе, нису нас изненадили. Када се јури резултат остаје много простора, они су имали доста контри. Њихови играчи су индивидуално добри и то су искористили", поручио је Миленковић.

Кикс код првог гола?

"Одбитак, деси се у фудбалу..."

Како даље, пролазак кроз квалификације је готово немогућ?

"Морамо да видимо где смо грешили, где можемо боље, да победимо што више утакмица, па шта буде...", закључио је Миленковић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Б. Бабић

08.09.2019 10:38

Кокезанија без игре, идеја. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сир оливер

08.09.2019 12:52

И мозда пуних дзепова , треба провјерити кладионице, и немој да сте узели динара од премија ,све поделити у добротворне организације.

ОДГОВОРИТЕ