Звездин везиста пред јубилеј...

Имам много разлога да будем презадовољан. . .  Душана Јованчића у суботу очекује 50. наступ у црвено-белом дресу.

Фудбал 08.09.2019 | 16:52
Звездин везиста пред јубилеј...
Уколико у суботу, 14. септембра, буде играо против Инђије (18 часова), а очекује се да ће бити у стартној постави, Душан Јованчић ће уписати свој 50. наступ за Црвену звезду.

За само годину дана у клубу, 28-годишњи дефанзивни везиста стигао је до врло лепе бројке утакмица у црвено-белом дресу.

"Сви знамо да сам прешао дуг пут до Црвене звезде, али сматрам да ме је то додатно ојачало. Све што сам у животу доживео и све мечеве које сам одиграо, то је једна одлична школа. Искусни тренери кажу да је за играче најбитније да играју утакмице. Водио сам се том логиком и дошао сам у Звезду као формиран играч који иза себе има велики број утакмица. То ми је доста помогло да се што боље покажем у кратком периоду. Резултати које тим остварује у претходних годину дана довољно говоре. Мислим да су навијачи задовољни нашим успесима и квалитетом фудбала који гледају. Било је много великих победа за нешто више од годину дана. Поново играмо Лигу шампиона, освојили смо титулу, тако да морамо бити задовољни", истакао је Јованчић за клупски сајт.

За само две сезоне у Црвеној звезди, Јованчић има два пласмана у групну фазу Лиге шампиона. Нешто што бројним геренацијама пре његове није успело...

"Не бих себе називао талијом. Све што се Звезди дешава плод је марљивог и напорног рада читавог тима, а не само нас играча. Сваког дана смо максимално фокусирани искључиво на терен. Припремамо се на квалитетан начин и то даје резултате. Наравно, посебно нас радују резултати у Лиги шампиона с обзиром на то да је то оно што су навијачи Звезде дуго чекали. Срећан сам што имамо прилику да одмеримо снаге са неким од најбољих тимова Европе и сигуран сам да ће наши навијачи уживати".

Ове сезоне црвено-бели ће у елитном такмичењу играти у групи са Бајерн Минхеном, Тотенхемом и Олимпијакосом.

"Свака група у Лиги шампиона је јака. Такмиче се 32 сјајне екипе, тако да лаких протиника нема, а питању су само нијансе. Свиђа ми се што имамо атрактивне противнике, што гарантује да ћемо на 'Маракани', као и на страни, гледати јаке утакмице. Црвена звезда је показала да нико не сме да је потцени и отпише. Знамо да изненадимо. Имамо велико искуство играња јаких мечева из претходних годину дана. У фудбалу је увек тешко прогнозирати, има много изненађења, тако да оставићу да на терену покажемо шта и колико знамо. Надам се да ће то бити довољно и да ће сви звездаши бити срећни", пожелео је Јованчић.

Први ривал у Лиги шампиона биће Бајерн, 18. септембра у Минхену, али пре тога следи Инђија на "Маракани", 14. септембра. Као што смо рекли, прилика да упише јубилеј.

"Заиста прелеп податак. Част је за сваког фудбалера да у овако великом клубу дође до неког јубилеја. Прошло је само годину дана и имам много разлога да будем презадовољан што сам за релативно кратко време успео да упишем скоро 50 наступа. Свакако сам на то поносан, али тежим ка томе да имам још више мечева и да дам све од себе да би Звезда изгледала што боље на терену. Хвала Богу повреде су ме заобишле. Очекује нас утакмица у домаћој лиги, Инђија је екипа са којом се нисмо сусретали јер су ушли у Суперлигу ове године. Биће силно мотивисани да оставе најбољи утисак на 'Маракани', али на нама је да покажемо квалитет, одиграмо добро и да на крају прославимо победу заједно са навијачима", закључио је борбени везиста црвено-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар