Ето, сад је готово!

Завршена једна велика каријера. . .  Крај богате каријере: Самјуел Ето рекао "доста"! 2010. године постао је први фудбалер који је освојио троструку круну (лигу, куп и Лигу шампиона) с два различита клуба - Барселоном и Интером.

Фудбал 07.09.2019 | 21:05
Ето, сад је готово!
Познати камерунски фудбалер Самјуел Ето окончао је професионалну фудбалску каријеру.

Ето (38), који је протеклу сезону наступао за Катар Спортс Клуб, потврдио је да је ставио тачку на фудбалску каријеру дугу 23 године, јавили су камерунски медији.

У врло богатој каријери камерунски нападач наступао је за Реал Мадрид, Барселону, Интер, Челси и бројне друге европске клубове. С поменутим клубовима освојио је укупно 25 трофеја што га чини једним од најуспјешнијих фудбалера са афричког континента.

У пет сезона колико је провео у Барселони постигао је више од 100 погодака, а рекордер је по броју наступа било којег афричког играча у шпанској лиги.

2010. године постао је први фудбалер који је освојио троструку круну (лигу, куп и Лигу шампиона) са два различита клуба - Барселоном и Интером.

Најодликованији је афрички играч у историји освојивши награду за афричког фудбалера године рекордна четири пута (2003, 2004, 2005. и 2010. године).

С камерунском репрезентацијом освојио је Олимпијске игре 2000. године. Наступио је на четири Свјетска првенства и шест Афричких купова нација (два је освојио), чији је најбољи стријелац свих времена с 18 постигнутих погодака.

Још једна дуга и богата фудбалска каријера је завршена. Камерунска легенда Самјуел Ето, један од најбољих афричких играча свих времена, ставио је тачку и окачио копачке о клин у 38. години.

Иако у позним играчким годинама, Камерунац је и у свом последњем клубу показао да још није за старо гвожђе, тресао је мреже и у Катару, али иако је у фебруару рекао да жели да игра још годину дана, после шест месеци се предомислио. Уморио се. И рекао да је доста.

„Крај. Окрећем се новим изазовима. Хвала свима, све вас много волим“, написао је Ето на инстаграму.

Кратко, али ефектно. Без патетике и километарског писма. Као да не завршава богату каријеру, него је оставио поруку да ће само да скокне преко пута до продавнице...

Четири пута најбољи играч Африке, двоструки шампион Купа Африке, освајач златне олимпијске медаље из Сиднеја 2000. године. Осам пехара са Барселоном, укључујући две Лиге шампиона. Шест са Интером, освојивши све што све освојити може. Трофеј и са Мајорком.

Играо је Самјуел Ето и за Реал Мадрид, у којем је поникао, па за Челси, Анжи, Евертон, Сампдорију, Анталију, Коњу и на крају Катар. За репрезентацију Камеруна одиграо је 118 утакмица и постигао 56 голова. Велика, баш велика каријера је завршена.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар