УСО: Матеов меч каријере! Медведев у животној форми!

Веома занимљива два сусрета у оквиру полуфинала УС опена. . .

Тенис 06.09.2019 | 14:39
УСО: Матеов меч каријере! Медведев у животној форми!
Србија овога пута, нажалост, неће имати представника у завршници УС опена. Новак Ђоковић је, као што је познато, морао да преда меч Стену Вавринки у осмини финала турнира због повреде. И тако, миц по миц, преостала су само најбоља четири. Многи Рафаела Надала истичу као главног фаворита за освајање грен слем титуле, али то треба узети са огромном дозом резерве.

Шпанац ће данас играти против Матеа Беретинија. Италијански тенисер је био слабо познат тениској јавности све до ове сезоне када је коначно кренуо да прави запаженије резултате. Нову сезону започео је са 54. места на АТП листи, а пласман у полуфинале УС Опена већ га је винуо на 13. место на списку најбољих играча света. Ако би којим случајем ушао у финале, дошао би до свог места међу Топ 10.

Велика предност Надала на овом мечу биће чињеница да као знатно одморнији улази у сусрет. Беретини је у четвртфиналу одиграо епски сусрет са Гаелом Монфисом који је отишао у пети сет и решен је у тајбрејку, након готово четири часа игре. Са друге стране, Шпанац је на теренима "Флешинг Медоуза" провео нешто више од 2 и по сата против Дијега Шварцмана, којег је савладао у три сета.

Занимљиво, Беретини и Надал се до сада ниједном нису састали у досадашњем току каријере. Зато је тешко прогнозирати шта би могло да се очекује на овом мечу, нарочито због чињенице да је Италијану омиљена баш тврда подлога.

Меч који у најави, ипак, доноси знатно више узбуђења одиграће Данил Медведев и Григор Димитров. Бугарски тенисер је након дужег времена поново у завршници неког већег турнира и то након шокантне победе над Роџером Федерером у четвртфиналу. Са друге стране, Медведев се налази у животној форми и на данашњем мечу тражи чак 13. узастопну победу, пошто је претходно дошао до титуле и на турниру у Синсинатију.

Било како било, Данил Медведев је пласманом у полуфинале дошао на четврто место на АТП листи, што је његов највећи успех у каријери. Уколико би дошао до титуле, ипак не би на листи претекао Роџера, који на трећем месту бежи неких 1.000 поена испред. Што се Димитрова тиче, он је пред почетак овог турнира био 78. тенисер на свету, а пласманом у полуфинале је обезбедио себи скок за 53 позиције. Ако би којим случајем дошао до свог првог грен слема у каријери, 'упао' би међу Топ 10.

Два тенисера су се састала до сада два пута састајала, а занимљиво оба окршаја датирају из 2017. године. По једну победу имају и један, а и други. Медведев је био успешнији на турниру у Вашингтону у два сета, док је Димитров славио на Квинсу два месеца раније резултатом 2:1.

Блага предност наравно иде Данилу Медведеву који се налази у одличној форми, али никада не треба отписати Димитрова који је већ направио велику сензацију пласманом међу најбоља четири. Да све буде занимљвије, Димитров је поражен у првом колу на последња два турнира на којима је учествовао.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар