ЕП - Миленковић: Роналдо је велики шампион!

Његове мане су минималне! Време је да кренемо узлазном путањом, поручује Никола.

Фудбал 06.09.2019 | 21:21
ЕП - Миленковић: Роналдо је велики шампион!
Тек је нешто више од годину дана члан репрезентације, а већ је дотакао и оне најлепше и оне најтеже тренутке у државном тиму. Никола Миленковић је малтене дебитовао за Орлове на Светском првенству у Русији, са 21 годином остварио нешто што генерације нису, а онда је годину касније осетио сву горчину „петарде“ у Украјини и ломова у државном тиму, који су резултарали сменом селектора.

Дефанзивац Фјорентине пред дуел са Португалијом на Маракани (субота, 20.45) се нада да је та амплидута дотакла дно у Лавову и да је време да сада крене узлазном путањом, да се дани среће врате у табор репрезентације.

„Имао сам велико искуство да са 21 годином заиграм на Мундијалу. Велика је то ствар, донела ми је много тога. Али, исто тако, доживео сам и тај велики пораз у Украјини и све што је са собом донео. Такав је фудбал: данас си горе, сутра си доле... Надам се да ћемо сада кренути поново узлазном путањом и да ћемо напредовати из окупљања у окупљање“, резонује Миленковић.

Њему дуели са Кристијаном Роналдом, великом звездом португалског и светскго фудбала нису страни. Прошле сезоне водио је битке са његовим тимом у Серији А. Могао је да се увери где су врлине и мане тог невероватног играча.

„Постоје мане и у његовој игри, али су то толико ситне ствари. Ради се о великом шампиону, који где год да је играо, постизао је голове, освајао трофеје. И поред тога, мислим да би било погрешно да се фокусирамо само на њега или на било којег појединца, којих има у Португалији, морамо да их гледао као целину, као тим, да видимо шта је то што најбоље раде на терену и да то елиминишемо“.

Убеђен је и Миленковић, као и његови саиграчи, да Орлови могу да се вину у висине у суботу увече пред пуном Мараканом.

„Португалија је дошла са великим амбицијама да направи добар резултат, али морамо да одговоримо, јер играмо пред нашом публиком, у нашој земљи. Они су јак тим, првак Европе, победник Лиге нација, међутим, ми да гледамо себе, да се спремимо најбоље што можемо, да учинимо све да утакмции зависи од нас. Главни циљ је да не примимо гол, што није лако против Португалије, али ако бисмо сачували мрежу, били бисмо на пола пута до победе“.

Португалија има Роналда, играча на којег иду лопте када је густо. Србија можда нема тако велику звезду, али Миленковић тврди да има играче са јаким карактером у саставу.

„Имамо много таквих момака, да их не набрајам сада. Ми се држимо сви заједно, као један, одржавамо ту атмосферу у екипи. Сваком сутра да не кренемо добро, имао би подршку са свих страна, сви би се трудили да му помогну“.

ПАВЛОВИЋ ДА ОСТВАРИ ОНО ШТО ЈА НИСАМ

Тројицу младих одличних штопера створио је Партизан последњих година. Никола Миленковић је увелико у Фјорентини, мало је недостајало да му се тамо овог лета, у Лацију, придружи Страхиња Павловић, док је Светозар Марковић обукао дрес Олимпијакоса и играће у Лиги шампиона.

„Драго ми је због њих двојице. Света је отишао из Партизана, а у неку руку ми је жао што Страхиња није прешао у Лацио, јер би то био велики искорак у његовој каријери. С друге стране, драго ми је што је остао у Хумској, јер ће играти са Партизаном у Европи, што је била и моја жеља, али се није остварима“, каже Никола Миленковић.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар