Меси може да напусти Барсу на крају сезоне?!

Аргентинац има такав уговор! Меси може да оде за џабе из Барсе кад хоће! Толико је дао клубу за 15 година да га неће задржавати ако само пожели да оде у другу средину. . .

Фудбал 06.09.2019 | 14:20
Меси може да напусти Барсу на крају сезоне?!
Истина је!

Прије неколико дана шпански лист "Ел Паис" драматично је пренео информацију да Лео Меси (32) има опцију да без обештећења напусти Барселону на крају сезоне, а његов саиграч Ђерар Пике потврдио је да није у питању лажна вијест.

Наиме, по потпису уговора убачена је "клаузула" по којој је за одлазак Аргентинца са "Ноу Кампа" довољно само да обавијести клуб да жели да оде.

У том случају - дошло би до раскида уговора и Меси би могао да потпише за други клуб као слободан фудбалер, што би свакако уштедјело најмање 300 милиона том клубу, а једино што је потребно јесте да до маја саопшти клубу ову одлуку.

"Да, већ сам знао да Меси може да оде бесплатно на крају сваке сезоне", испричао је Ђерар Пике који уопште није забринут због тога.

"Сви знамо колико је Лео Меси везан за Барселону и то ме уопште не брине. Потпуно је зарадио своје право да самостално одлучи о својој будућности у клубу, послије свега што је дао за Барселону".

Месијев уговор траје још двије сезоне, до јуна 2021. године, а спекулише се да би ускоро могао да потпише нови уговор, још богатији од актуелног.

Ипак, Барселона није довољно урадила у овом прелазном року пошто нису имали новца да ангажују и Нејмара поред Антоана Гризмана, па ћемо видјети да ли ће Лионел Меси изгубити повјерење у актуелну управу, посебно због подршке тренеру Ернестеу Валвердеу.

Меси је повријеђен и Барса је без њега лоше почела сезону остваривши само четири бода из три утакмице, па је јасно колико зависе од њега.

Лео Меси у неком другом клубу или Барселона без Леа Месија?! Ово прво је незамисливо, ово друго ће морати да се деси једног дана, али можда се обе ствари десе већ на крају ове сезоне!

Ову шокантну вест је лансирао шпански Ел Паис, најугледнији дневник у овој земљи. Ел Паис се не бави часто спортским темама, али када се бави, онда то обично буду тачне вести. Шпански дневник је зато данас уздрмао Пиринеје са информацијом да Лео Меси може на крају сезоне да напусти Барселону иако га уговор за њу веже до 2021. године.

Како?

Одлука ће бити само на Месију јер је уговор такав да се искључиво Аргентинац пита о будућности. Ако буде хтео, може да оде из Барселоне већ следећег лета. Барселона му неће правити проблем јер је досадашњи однос клуба и играча био заснован на поверењу и лојалности. Меси има уговор до 2021. године и не жели да буде „роб“ било каквих прича о продужетку сарадње или уговорних обавеза. До сада је са Барселоном потписивао осам уговора, последњи 2017. године када је постао и најплаћенији фудбалер са око 42.000.000 евра нето по сезони плус разни бонуси везани за учинак и лојаност. Претпоставља се да је укупна Месијева зарада у Барселони прошле сезоне износила око 50.000.000 евра нето.

Међутим, новац није оно што ће Месија задржати у Каталонији. Можда би негде друго могао да добије и више, али то му није приоритет. Ел Паис сазнаје да Месијев договор са Барселоном важи само за клубове ван Европе. Дакле, Барса се осигурала да Меси не заврши у неком конкурентском клубу. А ни Меси до сада није показивао жељу да пређе у неки други европски клуб. Углавном је између редова најављивао да би каријеру желео да заврши у матичном Њуелсу из којег је као дете отишао у Шпанију.  Али и истицао да ће то зависити од воље породице.

Ипак, ако одлучи да се врати у Њуелс следећег лета, Барселона му неће правити проблеме. Договор је такав...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар