Ту је и Доминик Динга: Партизанових 28...

И конкуренција по позицијама. . .  Није идеално, али није баш ни да Саво Милошевић нема избор. . .

Фудбал 05.09.2019 | 23:35
Ту је и Доминик Динга: Партизанових 28...
Последњег дана прелазног рока навијачи су тражили нападача, добили су – Лазара Марковића. Уз Бибраса Натха, Зорана Тошића, па и Владимира Стојковића, Сашу Здјелара и Немању Милетића прилично искусан тим, који ће се уз помоћ оних млађих порвати са Астаном и АЗ Алкмаром за пролеће у Лиги Европе. Манчестер јунајтед је ипак ниво за себе.

Како било, рок за пријаву играча истекао је јуче, црно-бели су ухватили последњи тренутак да лиценцирају и Марковића, који ће – кад се доведе у оптимално физичко стање – сигурно бити велико појачање за црно-беле. Стартна постава Сава Милошевића са Маркецом и осталима не изгледа нимало наивно, напротив.

Проблем је само што се чини да је клупа – танка. Посебно се то односило за позицију нападача пошто је Партизан у финишу прелазног рока продао и Огњена Ожеговића,  па је све пало на два имена: Умара Садика и Петра Гигића, који до сада није одиграо ни минут за црно-беле.

Исти је случај и са Домиником Дингом, који ниједном није био чак ни у протоколу, али је сада на списку од 28 играча који ће конкурисати за европске утакмице београдског клуба.

Да се вратимо ипак на дефицит у нападу, очекује се после одласка Ожеговића и доласка Марковића да ће у сам шпиц бити прекомандован Такума Асано, јер је илузорно очекивати да ће Умар Садик сам изнети сезону, док Гигића у црно-белом дресу још нису ни видели.

Наравно, највероватније је да ће се и Аснмо ротирати по потреби, посебно ако се Марковић не опорави на време. Није искључено да у случају нужде Милошевић промени и систем, а сасвим је реално да Бибрас Натхо повремено одмени и Сејдубу Суму у улози офанзивног, а не задњег везног, да Немања Милетић можда ускочи на штопера...

Али на папиру, то изгледа отприлике овако. Уз напомену да је на Милошевићевом списку све скупа 28 имена, међу којима и четири играча са Б листе на којој су Партизанова деца рођена после 1. јануара 1998. године (Страхиња Павловић, Лазар Павловић, Златан Шеховић, Слободан Станојловић).

Није идеално, ретко кад у Србији и јесте, али није баш ни да Партизан нема дубину.

ПАРТИЗАНОВ ТИМ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ

Голмани: Владимир Стојковић, Немања Стевановић, Филип Кљајић.
Десни бекови: Немања Милетић, Периша Пешукић.
Штопери: Бојан Остојић, Доминик Динга, Игор Вујачић, Страхиња Павловић.
Леви бекови: Слободан Урошевић, Рајко Брежанчић, Златан Шеховић.
Ц: Саша Здјелар, Александар Шћекић, Бибрас Натхо, Милан Смиљанић.
Десно крило: Зоран Тошић, Александар Лутовац.
Офанзивни везни: Сејдуба Сума, Лазар Павловић.
Лево крило: Лазар Марковић, Филип Стевановић, Ђорђе Ивановић, Страхиња Јовановић.
Нападач: Умар Садик, Такума Асано, Петар Гигић, Слободан Станојловић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар