Костић: Бод? Реално је да добијемо Португалце!

"На нама је већи притисак, јер морамо да победимо. Зато желим да кренемо у напад од првог минута". . .

Фудбал 05.09.2019 | 20:45
Костић: Бод? Реално је да добијемо Португалце!
Само победа! Нека је са друге стране терена првак Европе и победник Лиге нација, Филип Костић има своју рачуницу за репрезентацију Србије и на мечу против Португалије у суботу (20.45) задовољиће се само освајањем три бода.

Уосталом, само та математика "игра" Орловима за наставак квалификација, али баш је тешко вадити се против шампиона континента након дебакла у Украјини.

Без обзира на турбулентни период, који је сада иза репрезентације, Костић је убеђен да Србија може да сруши Португалце на Маракани.

"Да ли бих прихватио бод? Не! Не бих тиме био задовољан. Само три признајем. Ја сам оптимиста и стварно бих много волео да их добијемо. Сигуран сам да и моји саиграчи исто размишљају, видим да су сви спремни и орни за суботу", кипти од оптимизма Филип Костић.

Србија је жестоко оманула у Украјини (0:5), али ни Португалији не цветају руже на старту квалификација: две утакмице код куће, два ремија. Питање је ко осећа веће бреме притиска пред суботу.

"На нама је већи притисак, јер морамо да победимо. Зато желим да кренемо у напад од првог минута, да им покажемо шта нам је циљ. Играћемо код куће, пред нашим навијачима, имаћемо велику подршку и да, реално је да победимо. Имали смо кикс против Украјине који нас још боли и овим тријумфом бисмо могли све да оперемо".

Често се дешавало да велика подршка с трибина мало и свеже ноге српским фудбалерима. Можда од страха од кикса, да не разочарају навијаче...

"Код мене нема тог страха. Када год смо имали добре резултате, публика је била иза нас, а биће тако и сада, јер нам је њихова подршка потребна. Верујем да ће бити пуне трибине не само због нас, већ и због добре фудбалске јесени наших клубова, Партизана и Звезде, на европској сцени. Чак су се и Немци изненадили тим резултатима, поготово пролазом црвено-белих против Јанг Бојса. Велики је то успех српског фудбала, а сада је ред на нас".

Не прича Костић много о Португалцима. Иако Навигатори имају тим који можда одавно није био јачи, вихорно крило Ајнтрахта није заслепљено квалитетима ривала.

"Прваци су Европе, победници Лиге нација, па нам је јасно да неће бити лако. И они долазе са неким њиховим амбицијама. Наш главни задатак ће бити да зауставимо Роналда. Ако то успемо, мислим да са осталима нећемо имати превише проблема. Само да кренемо добро од првог минута, да радимо оно што се договоримо и биће све у реду".

На Португалце Орлови крећу са новим селектором. Играчи се још упознају са захтевима новог шефа, али Костић нема дилему да из свега само добро може да буде по репрезентацију Србије.

"Свака промена до сада је донела нешто добро, па се надам да ће тако бити и овог пута. Што се мене тиче, спреман сам за све задатке. Селектор воли игру "до ноге", волим и ја посед, али волим и када иде лопта у простор, није ми ни то проблем. Све може, само да победимо у суботу", подвлачи Филип Костић.

ЗВЕЗДИ ТЕШКО У МИНХЕНУ

Неколико година је Костић у Бундеслиги и савршено добро познаје Бајерн. Има јасну слику колико ће Црвена звезда моћи да се супротстави прваку Немачке у Лиги шампиона. Већ у првом колу српски првак иде на Алијанц арену.

"Биће Звезди много лакше код куће, јер је Бајерн на свом терену прејак. Имају врхунске играче на свакој позицији, спремни су максимално, а имају и свој систем игре против којег се врло тешко брани. Ипак, то је Лига шампиона, изненађења су могућа, али сматрам да Звезда веће шансе има на Маракани", оцењује Костић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар