Искрено признање Лазара Марковића...

Нисам био спреман за Ливерпул! “Сигуран сам да бих са овим искуством другачије и размишљао и знао како да се поставим од старта у свим ситуацијама”, каже повратник у Хумску.

Фудбал 05.09.2019 | 16:14
Искрено признање Лазара Марковића...
Узбудљив дан је иза Лазара Марковића. После шест година вратио се у своју другу кућу, на чувени стадион у Хумској улици, а после потписивања трогодишњег уговора с Партизаном и званичне промоције Чачанин је обишао терен на којем је евоцирао успомене и говорио о животу у иностранству.

"И даље када треба да се вратим на терен у Хумској имам исти осећај као те 2011. године. Тада је заиста било невероватно, моја читава фамилија је била поносна због мог дебија за Партизан, али су и сада подједнако срећни што сам потписао нови уговор и што ћу показати због чега сам дошао", рекао је Маркец за званични сајт Партизана.

Како си се осећао када си прелазио из Партизана у Бенфику?

"Било ми је тешко јер сам био дете, али сам брзо заволео Бенфику и Лисабон, не само због лепоте града, навијача и клуба, већ јер сам играо и то је за мене било најважније. У том периоду породица је била уз мене, брат, а много су ми помогли и играчи који су већ били тамо, тако да сам се брзо адаптирао на прелазак у иностранство."

Потом следи и трансфер у Ливерпул? Шта ти се свиђало у Премијер лиги, а шта не?

"Мислим да сам можда био исувише млад за један такав корак и прелазак у клуб као што је Ливерпул у том тренутку. Сигуран сам да бих са овим искуством другачије и размишљао и знао како да се поставим од старта у свим ситуацијама. Све ми се свидело, од фудбала, организације, много другачији живот него овде."

Шта си научио из тог периода?

"Заиста доста тога, и то не само животно, већ и професионално. Дефинитивно једна од ствари је како треба да се поставиш, а како не и шта треба да радиш,а шта не. Ту првенствено мислим на то како ти као појединац треба да се понашаш када испред себе имаш један тако велики клуб. Ливерпул је огромно искуство за мене."

Шта је ту било другачије у односу на Партизан?

"Другачији језик, култура, земља, приступ игри, обавезе... Све је другачије."

Потом и епизода на позајмици у Фенербахчеу?

"Из Фенера носим веома лепо искуство. Они су веома слични нама и заиста сам тамо уживао. Мислим да су ме и њихови навијачи заволели. После тога сам отишао у Португал, па у Енглеску, затим у Белгију и онда опет на Острво."

Како ти је било у Фуламу са Митровићем?

"Супер заиста, сјајно су ме прихватили. Овом приликом га поздрављам и желим све најбоље. Митар је страшан играч и супер момак. Заиста су ме тамо дочекали као да сам у клубу био пар година. Клуб је породичан и баш ми је жао што су испали прошле године, али сам сигуран да ће се вратити што пре. То им искрено и од срца желим."

Да ли се разликују од осталих острвских клубова?

"Мислим да им је то остало још од Славише Јокановића. Сви га хвале заиста и кажу да то што је он тада направио, тај дух заједништва и игру, да је све кренуло од њега."

Како ти се допада сада Партизан? Шта је за тебе ново, а шта старо?

"Мање више ми је све познато, много људи знам који овде раде још док сам био дете. А које су новине, видећу сутра у центру на првом тренингу. Знам доста играча, али има нових."

Како ти се свиђају Асано и Натхо?

"Колико сам их гледао на терену заиста су супер. Ту спадају и Садик и Сума. Има сјајних играча, не треба трошити речи о Стојкету, Тошкету, Здјелару и екипи. Свиђа ми се све."

Од противнчких екипа у групној фази најбоље познајеш Манчестер Јунајтед?

"Познајем их из Енглеске јер су нам били љути ривал као што ће бити и за сто година Ливерпулу. Поштујем их, један су од већих клубова на свету, ако не и највећи после Ливерпула. Манчестер ће увек бити Манчестер и увек ће имати квалитетне играче. Сада су довели пар играча од којих сам са једним играо у Халу. Имају добру екипу. Треба времена да се све сложи, али они ће увек бити то што јесу."

Колико ти је требало времена да размислиш о понуди црно-белих?

"Ја сам за одлазак себи зацртао две земље, али ми се нису допале понуде које сам добио из њих. И када је Партизан ушао у Лигу Европе почео сам да размишљам и слектирам опције. Срце је на крају изабрало Партизан."

Како ћеш прославити повратак у Хумску?

"Само у Земунелу, интерно са саиграчима. Морам што пре да се вратим форму. Треба сутра да се видим са кондиционим тренерима и шефом Милошевићем како бисмо направили план. Мислим да ћу за десетак дана бити спреман", поручио је Лазар Марковић.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт, Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар