Борјан о успјеху Звезде...

Време да вратимо српски фудбал на стазе старе славе! Голман црвено-белих наводи да екипа поучена искуством из прошле сезоне зна шта је очекује у Лиги шампиона и спремна је за изазов!

Фудбал 05.09.2019 | 15:36
Борјан о успјеху Звезде...
Црвена звезда успела је другу сезону заредом да избори пласман у групну фазу Лиге шампиона, а један од најзаслужнијих за то је голман Милан Борјан.

"Три године заредом смо у групној фази европских такмичења, мислим да ни сами нисмо свесни шта смо урадили. Донели смо огромну радост звездашима и целој Србији. Поносан сам на целу екипу и на навијаче који су били наш 12. играч и много нам помогли на терену", рекао је Борјан за клупски сајт.

"Дуго су чекали љубитељи фудбала у Србији да неки наш клуб гледају у најелитнијем европском такмичењу. Изузетно сам срећан што смо ми прва српска екипа која се други пут заредом такмичи у оваквом формату Лиге шампиона. Време је да се српски фудбал врати на старе стазе успеха", навео је чувар мреже црвено-белих.

Атмосфера на Маракани је на свакој утакмици сјајна, а Звездина "хоботница" међу стативама открива ко му је највећа подршка.

"Делије нам дају додатну снагу на терену. Много пута до сада смо сви истакли колику снагу нам дају наши навијачи на терену. Феноменалну слику шаљемо у свет после европских утакмица, испуњене трибине и песма која не престаје. У подршци не заостају ни домаће утакмице, као ни гостовања, ту су наши навијачи увек да нас подрже. Породица ми је највећа снага. Супруга и син ме прате на већини утакмица и то ми невероватно значи. Знају колико сам им захвалан што су увек уз мене."

Звезда ће се такмичити у Групи Б Лиге шампиона са Бајерном, Тотенхемом и Олимпијакосом.

"Богатији смо за европско искуство од прошле године. Извукли смо поуке и сада знамо на ком нивоу се игра фудбал у Лиги шампиона. Стручни штаб ради одличан посао, квалитетно анализирају сваког противника и то ће нам много значити. Даћемо све од себе да обрадујемо наше навијаче. Одмерићемо снаге са најквалитетнијим европским екипама и сви са нестрпљењем очекујемо почетак групне фазе".

Финиш утакмице против Јанг Бојса дефинитивно није био за оне са слабим срцем, међутим црвено-бели су одавно навикли да морају “преко трња до звезда”.

"Било је напето, али после завршнице у Копенхагену мислим да смо постали још отпорнији. Шалу на страну, били смо потпуно фокусирани. Имали смо резултат који нас води у групну фазу Лиге шампиона и једино је било потребно да смирено приведемо меч крају. Знамо да ништа није готово до последњег судијског звиждука. Успели смо да останемо мирни и донели смо огромну радост нашим навијачима. Увек се међусобно подржавамо, а велика предност нам је и то што увек имамо песму подршке навијача."

Голман Звезде је рекао да му пријају похвале због добрих партија, али да је најважније да је тим бележи успех.

"Када играте у Црвеној звезди нема потребе за додатном мотивацијом. Сваки нови дан је нови изазов. Богата историја и огромна армија навијача су оно што нас обавезују да у сваком тренутку пружамо максимум. Пријају похвале на рачун моје игре, али најважније је да је екипа успешна", закључио је Борјан.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар