Димитров: Видјело се да Федерер не игра како умије!

Бугарски тенисер Григор Димитров рекао је да је срећан због проласка у полуфинале последњег гренд слем турнира у сезони.

Тенис 05.09.2019 | 13:23
Димитров: Видјело се да Федерер не игра како умије!
Димитров се пласирао у полуфинале УС опена пошто је победио Федерера после пет сетова – 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.

Направио је велики успех избацивши једног од фаворита за освајање трофеја, откако је Новак Ђоковић завршио такмичење, али и после нешто лошијих резултата у последње време.

''Видело се да у завршници меча не игра своју најбољу игру. Искористио сам сваку прилику која ми се указала", рекао је Димитров после победе.

Он је уочи турнира изгубио седам од осам мечева, укључујући и пораз од 405. играча света Кевина Кинга на турниру у Атланти.

Од 2017. године, када је био трећи на АТП листи, Димтров је покварио пласман, а ове године је због повреде рамена пропустио четири турнира.

"Претходних шест, седам месеци су били прилично тешки. Био сам толико лоше, да више нисам желео да изадјем на терен. Повреда, губљење поена, ренкинга, то је најтежа ствар за сваког играча", рекао је он.

Бугарин се у полуфиналу Отвореног првенства Сједињених Америчких Држава састаје са Русом Данилом Медведевим.

"Поново сам почео да верујем у свој рад, ишао сам на рехабилитацију, вежбао сам и тренирао и кад сам се осврнуо, скоро је крај сезоне, а ја сам направио овакав резултат. Ово је прилично посебно за мене", навео је Димитров.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар