Ово није добро за Сити...!

Није стигла замена за Компанија, Лапорт оперисан! Имали су проблема у одбрани, а тек ће их бити после овога. . .  Лапорт оперисан у Барселони! Дефанзивац Манчестер Ситија можда и неколико месеци ван терена!

Фудбал 05.09.2019 | 13:04
Ово није добро за Сити...!
Непријатне вести стижу из Барселоне за навијаче Манчестер Ситија. У највећем и главном граду Каталоније синоћ је оперисан дефанзивац њиховог тима Емерик Лапорт на којег Пеп Гвардиола неће мочи да рачуна у наредном периоду.

Како јављају прес агенције, извршена је интервенција на десном колену, тачније на чашици и спољном менискусу. Засад није познато када би могао да се врати на терен, јер је то индивидулна ствар, те је опоравак могућ за неколико седмица, али и за неколико месеци.

Француски фудбалер се повредио прошлог викенда у мечу са Брајтоном у Премијер лиги који су Грађани са лакоћом добили с резултатаом 4:0. Операцију је, како стоји у јавном обавештењу Ситија, успешно извршио чувени др Рамон Кугат.

Лапорт је, након одласка Венсана Комапнија био први избор Гвардиоли на месту централног бека, те сад ваља видети кога ће да поставити на ту, круцијалну позицију.

Пеп Гвардиола неће бити спокојан током паузе.

Његов најбољи дефанзивац Емерик Лапорт подвргнут је операцији десног колена у Барселони, што значи да га очекује неколико месеци паузе, а ако се буде вратио ове сезоне - то ће бити у самом финишу.

Сити је навео да је Лапорт оперисан пошто је "оштетио хрскавицу и бочни менискус" током суботње утакмице са Брајтоном у Премијер лиги.

Шампион Енглеске није навео колико ће француски фудбалер одсуствовати, већ само да ће детаљнија прогноза бити објављена у догледно време. 

Занимљиво је да је Лапорт прошле недеље премијерно позван у репрезентацију Француске за утакмице са Андором и Албанијом у квалификацијама за Европско првенство 2020. године, пошто је претходних година био неодлучан пошто има и држављанство Шпаније.

Што се тиче Ситија, они сада на месту штопера остају само са Џоном Стонсом и Николасом Отамендијем, пошто је клуб напустио капитен Венсан Компани.

"Грађани" нису доводили појачања на месту штопера, од дефанзиваца су стигли Кансело и Анхелино, а вреди истаћи и да је отишао и Елијаквим Мангала, који није имао готово никакву улогу у тиму откако је у клуб дошао Пеп Гвардиола.

Алтернатива је Фернандињо, који се све чешће "спушта" на место штопера.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар