Звездин списак за Лигу шампиона...

Ипак изненађење, двојица прекобројних! Прошле године су "прецртани" Милијаш и Милић, а и овога пута је Милојевић морао да се одрекне двојице играча. . .  Звездин тим за ЛШ: Без два Милана, жестока конкуренција за свако место! Погледајте и сами. . .

Фудбал 04.09.2019 | 21:18
Звездин списак за Лигу шампиона...
Клубови учесници Лиге шампиона имали су рок до понедељка у поноћ да пошаљу спискове фудбалера на које ће рачунати у групној фази овог такмичења.

Било је изненађења у великим европским клубовима, рецимо Јувентус није "пријавио" Џана и Манџукића, док је овога пута администрација и стручни штаб Црвене звезде имала нешто лакши посао него претходне сезоне када су "прецртали" Милијаша и Милића.

Црвена звезда је послала списак на ком од стандардних фудбалера нема Бранка Јовичића, који ће бити ван терена бити вероватно до пролећа због повреде.

Ту, ипак, није крај.

У комбинацији за мечеве у групној фази нема ни Милана Гајића и Милана Јевтовића, што значи да ће Црвена звезда у групну фазу са само једним десним беком, а једини који је био прекобројан је млади нападач Никола Крстовић.

Талентовани Црногорац, према писању "Журнала", могао би да заигра и у Лиги шампиона младих у којој је Звезда такође изборила учешће овим пласманом "А" тима.

На "Б" списку, на коме се налазе млади играчи, вероватно је и Вељко Николић.

Уторак у поноћ био је последњи рок. Сви учесници Лиге шампиона морали су до тог рока да на Уефину адресу пошаљу коначне спискове од 25 играча који ће се у наредној сезони борити за титулу са најбољег у Европи. Међу њима – истина не са баш тако високим амбицијама – биће и Црвена звезда, а данас смо сазнали и са којим ће играчима Владан Милојевић ударити на великане какви су Бајерн, Тотенхем и Олимпијакос

Није ту било неких посебних изненађења, с тим да је Милојевић ипак морао да прецрта два имена, јер УЕФА инсистира да у тиму осам места буде резервисано за “локално обучаване играче“. Четири од тих осам морају да заузму играчи поникли баш у клубу, не у земљи. Односно четворица на списаку морају да буду они који су су периоду између 15 и 21 године узраста барем три сезоне провели у Љутице Богдана.

Да је рецимо Филип Стојковић остао у клубу Звезда би могла да пријави 24 играча, јер се он води као дете црвено-белих. Овако, неко је морао да испадне из комбинације, а сломило се на – Милану Гајићу и Милану Јевтовићу, који сигурно неће играти у групној фази Лиге шампиона.

Јевтовића је из тима избацио долазак Раџива ван Ла Паре, пошто сада на крилима Милојевић може да рачуна на четворицу играча. Поред Ван Ла Паре, ту су и Матео Гарсија, Алекса Вукановић и ВељкоСимић, да не говоримо да могу да ускоче Мирко Иванић, Марко Марин, Жандер... Неко је морао да буде жртвован, избор је пао на Јевтовића.

Са друге стране, након одлуке да Гајић не буде на списку лиценцираних Звезда је остала на једном природном десном беку – Марку Гобељићу. С тим да ту може да ускочи Радован Панков, па и Милош Дегенек.

Све скупа дакле Звезда је одлично покриврена на свим позицијама. Приде би до 17. септембра могла да пријави још којег играча, али само на Б листу на којој су клупска деца.

Да ли ће то бити довољно за тимове какви су Бајерн, Тотенхем и Олимпијакос друга је прича, али основа је ту

Ово је списак Звезде за Лигу шампиона:

ГОЛМАНИ: Милан Борјан, Зоран Поповић и Александар Станковић.

ОДБРАНА: Марко Гобељић, Милош Дегенек, Срђан Бабић, Радован Панков, Немања Милуновић, Милан Родић и Жандер.

СРЕДИНА: Милош Вулић, Његош Петровић, Душан Јованчић, Хосе Кањас, Мирко Иванић, Марко Марин, Вељко Симић, Матео Гарсија и Раџив ван ла Пара.

НАПАД: Милан Павков, Ричмонд Боаћи, Антонио Томане и Алекса Вукановић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар