Званично: Кјелини ван терена шест мјесеци!

Кјелини би на терен требало да се врати почетком марта 2020. године!

Фудбал 04.09.2019 | 18:08
Званично: Кјелини ван терена шест мјесеци!
Осмоструки узастопни шампион Италије и један од највећих кандидата за освајање Скудета и овој сезони, торински Јувентус, на капитена Ђорђа Кјелинија неће моћи да рачуна – у наредних шест мјесеци!

35-годишњи штопер је прије неколико дана, на једном од тренинга ''старе даме'' доживио најтежу спортску повреду – ''кидање'' укрштених лигамената кољена.

Операција је извршена данас, а клуб се тим поводом огласио саопштењем, у којем је наведено да је операција извршена на клиници Хохрум у Инзбруку, те да је све прошло у најбољем реду, али да прекаљеног дефанзивца чека пауза до почетка марта 2020. године.

Самим тим, то значи да Кјелини неће наступати у групној фази Лиге шампиона, у којој ће ''бјанконери'' одмјерити снаге са Бајером из Леверкузена, мадридским Атлетиком и московском Локомотивом, али, исто тако, неће бити на располагању ни селектору државног тима Роберту Манћинију за преосталих шест утакмица квалификација за ЕУРО 2020. године.

Задатак да замијени Кјелинијиа добиће, највјероватније, холандски драгуљ Матијс де Лихт, који је овог љета из Ајакса дошао у Јувентус.

Осим њега и још једног ''старог лисца'', Леонарда Бонућија, Маурицио Сари на располагању још има Мелиха Демирала и Данијелеа Руганија.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар