УС опен - данас: Легенде и "насљедници"...

Данас у четвртфиналу мушког сингла: Вавринка - Медведев и Федерер - Димитров. . .

Тенис 03.09.2019 | 19:15
УС опен - данас: Легенде и "насљедници"...
Без Новака Ђоковића у жребу било ког турнира тенис је у Србији тек нешто више од гомиле спортова који су ту да "попуне празнину" између фудбала и кошарке. 

Пошто је у току УС Опен, који полако улази у саму завршницу, пред нама су данас први мечеви четвртфинала у обе конкуренције. 

Два меча, два дербија између легенди и момака који би да их наследе, ако се тако може рећи. Први је дуел Стена Вавринке, некадашњег шампиона УС опен и Данила Медведева, момка од којег се може готово са стопостотном сигурношћу рећи да је будући освајач гренд слемова. Искусни Швајцарац је у доброј форми у Великој јабуци, а у прошлом колу је прошао лагано пошто му је предао повређенин Ђоковић. Ово ће им бити друго одмеравање, а у првом је славио малди Рус. Медведев је у страшној форми, иограо је финале мастрса у Канада, а поттом освојио Синсинати савладавши велики број врхунских противника протеклих недеља, а међу њима и први рекет света.

Проблем с којим се сусреће последњих дана, али некако успева да га преброди снажном мотивацијом је умор. Руски ас није навикао на оволико тешких мечева у кратком периоду и тај детаљ би могао да одлучи. Два позната џелата Новака Ђоковића један наспрам другог. И поред тога 24-годишњак је веома близу полуфинала, јер заиста игра феноменално, али му неће бити лако против Вавринке те треба очекувати већи број и гемова и сетова.

На овај двобој, кладионица Моззарт даје прилично добре понуде.

Дан на највећем тениском игралишту на свету, велелепном "Артур Ешу" затвара некрунисани краљ белог спорта, Роџер Федерер и један Балканац од кога се очекивало да га наследи, Григор Димитров. То се, наравно није догодило. На почетку каријере Бугарин је с поносом назив "бејби Федерер", пре свега због стила игра, а поготову једноручног бекхенда, али никада није успео да достигне свог узора. На укупно седам мечева нити једном није добио Федекса и не треба очекивати да ће то учинити сад у Њујорку. Могао би да откине један сет, тешко нешто више од тога.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар