АЗ Алкмар продао најбољег играча пред Партизан!

Добре вести за Партизан, АЗ Алкмар прихватио понуду из Италије за најбољег играча.  Лепо обештећење за холандски клуб.  Велики губитак за Холанђане. . .

Фудбал 03.09.2019 | 09:16
АЗ Алкмар продао најбољег играча пред Партизан!
Један од ривала Партизана у групној фази Лиге Европе у наставак сезоне улази без најбољег фудбалера!

Како преносе водећи "инсајдери" у Италији, крилни фудбалер АЗ Алкмара Усама Идриси (23) прелази у Торино за 12 милиона евра, након што "бикови" нису успјели да доведу Симонеа Вердија из Наполија, пошто је клуб са југа Италије тражио превише новца.

Идриси је талентовани крилни фудбалер који је прошле сезоне постигао 14 голова на 39 утакмица за АЗ Алкмар, а видјећемо да ли ће клуб успјети да доведе праву замјену за њега.

Момак из Марока је ову сезону почео одлично и већ има учинак од четири гола и три асистенције.

АЗ Алкмар је иначе први ривал Партизана у Лиги Европе, пред празним трибинама Хумске.

АЗ Алкмар скоро сигурно остаје без најбољег играча пред почетак такмичења у Лиги Европе где ће у групи бити ривал и са нашим Партизаном.

Холандски клуб је данас прихватио понуду Торина за крилног нападача Усаму Идрисија. Бикови су цело лето тражили крилног нападача, покушавали да доведу Вердија из Наполија и Каманоа из Бордоа, а када нису успели, окренули су се Идрисију. Мароканац има 23 година и најчешће играо као лево крило. Има добру технику, одличан дриблинг и јако је брз. Идеалан је тип појачања за систем 3-4-3 који форсира Валтер Мацари.

Од доласка из Гронингена пре две године, профилисао се као најбољи играч АЗ Алкмара. Ове сезоне је већ постигао четири гола и уписао три асистенције на 10 мечева. Алкмар није желео да га прода по сваку цену, али је био спреман за тај сценарио. Зато је недавно издвојено чак 2.000.000 евра за суперталентовано 19-годишње крило Закарију Абухлала из Б тима ПСВ Ајндховена.

Када је стигла понуда Торина вредна 12.000.000 евра за Идрисија, холандски клуб није имао куд осим да прихвати. У ту суму су урачунати и евентуални бонуси, а фиксни део износи око 10.000.000 евра. Очекује се да марокански репрезентативац у току дана допутује у Толрино, обави лекарске прегелде и потпише уговор са Биковима. 

Подсетимо, АЗ Алкмар је већ током лета продао најбољег играча из прошле сезоне, Гуса Тила у московски Спартак за 18.000.000 евра. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар